Ukrayna, Rus Su-35 savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Kherson bölgesi üzerinde Rus Su-35 savaş uçağı düşürdüğünü iddia etti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Rusya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Su-35 savaş uçağının Kherson bölgesinde düşürüldüğünü iddia etti. Yapılan paylaşımda

“Bugün 27 Mayıs saat 14.00 sıralarında Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait MiG-29 avcı uçağı, Kherson bölgesi semalarında bir Rus Su-35 savaş uçağını düşürdü. Ukraynalı pilotlara zafer! İşgalcilere ölüm! “

ifadelerine yer verildi. Bu bağlamda düşürülen uçağın pilotunun akıbetine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Today, May 27, at about 2 pm, a MiG-29 fighter of @KpsZSU shot down a #Russian Su-35 fighter in the sky of #Kherson region, which was hunting for #Ukrainian assault aircraft.

???????? Glory to Ukrainian pilots!

Death to the occupiers!#ArmUkraineNow#StopRussia

— Ukrainian Air Force (@KpsZSU) May 27, 2022

 

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de hava muharebesi: İki Rus Su-35S düşürüldü

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Facebook hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de hava muharebesinin yaşandığı aktarıldı. Yapılan paylaşımda Ukrayna’nın 2 adet MiG-29 savaş uçağı ile Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet Rus Su-35S savaş uçağı arasında hava muharebesinin yaşandığı ve 2 Rus uçağının da S-300 HSS desteği ile düşürüldüğü aktarıldı. Ayrıca açıklamada Ukrayna’ya ait 1 adet Mig-29 savaş uçağının düştüğü ve pilotun arandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada,

“1 Mart gecesi, Kiev bölgesinde, Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin taktik havacılık tugayının bir çift MiG-29 savaş uçağı ile birkaç Rus Su-35S arasında şiddetli bir hava muharebesi yaşandı. Hava muharebesi sonucu iki Rus uçağı da imha edildi! Muharebe kapsamında MiG-29 tarafından kullanılan “hava-hava” sınıfı füzelerle birlikte, S-300 hava savunma sistemi de kullanıldı. Ne yazık ki, bu savaş sonucunda Hava Kuvvetlerimiz bir adet MiG-29 kaybetti. Düşen uçağın pilotu hala aranıyor. Evet, bugün düşman uçak, silah miktarında ve niteliğinde üstün geliyor, ancak Hava Kuvvetlerimiz Ukrayna gökyüzünü düşman varlığından temizlemek için elinden geleni yapıyor.”

ifadelerine yer verildi.MiG-29

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, Rus Su-35 savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum