Polonya’ya ikinci Kormoran II mayın avlama gemisi teslim edildi

Polonyalı Remontowa gemi inşa şirketi, 2. Kormoran-II sınıfı mayın avlama gemisi ORP Albatros’u (602) Polonya Donanması’na teslim etti.

12 Ağustos 2022 tarihinde Remontowa Tersanesi tarafından inşa edilen mayın avlama gemisi ORP Albatros, Polonya Donanması’na teslim edildi. Gemi, liderliğini REMONTOWA HOLDING S.A. sermaye grubuna ait Stocznia Remontowa Shipbuilding S.A.’nin yaptığı ve Ośrodek Badawczo, Rozwojowy Centrum Techniki Morskiej S.A. (OBR CTM S.A.) ve PGZ Mary Stocznia Wojenna (eskiden) üyelerinden oluşan bir konsorsiyum tarafından inşa edildi.

Geminin tesliminden önce, açık deniz platformu ve mayın tehdidi ekipman / sistemlerinin kontrol edildiği birkaç aylık teslimat ve kabul denemeleri yapıldı. Kabul denemelerinin başarıyla tamamlanması, geminin aşağıda belirtilen ana görevlerini yerine getirme kabiliyetini doğrulamış oldu. Bunlar ;

  • Deniz alanlarındaki deniz mayınları ve diğer nesne ve patlayıcıları tespit etmek, tanımlamak ve bunlarla mücadele etmek,
  • Deniz haberleşme yollarının güvenliğini sağlamak,
  • Mayın tehdidi alanlarında operasyonlar yürütmek,
  • Sualtı alanlarında çevresel değerlendirme

ORP Albatros gemisi KORMOARAN II sınıfı mayın avcısı gemilerin ikincisidir. Bu kapsamda gemilerin ilki beş yıl önce Polonya Donanması’na teslim edilmişti. ORP KORMORAN adı verilen geminin kullanımı sırasında kazanılan deneyime dayanarak, sonraki gemilerin yapımında bazı değişiklikler yapıldı.

Kazanılan deneyimler sonucunda ORP Albatros ve sonraki gemiler, deniz alanlarını doğrulamak için yeni cihazlarla donatılmıştır. Ayrıca, geminin topçu sistemi de daha modern hale getirilmiştir. ORP Albatros, Polonya Donanmasının 8. Sahil Savunma Filosunda yer alan 13. mayın tarama filosunun bir parçası olacak.

Ek olarak Polonya Milli Savunma Bakanlığı, 3 ilave Kormoran II sınıfı mayın avcısı gemisi alımı için 26 Haziran 2022’de bir sözleşme imzalamıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’ya ikinci Kormoran II mayın avlama gemisi teslim edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum