Ukrayna, Rus Donanmasının çıkarma gemilerini vurdu

Ukrayna ordusu tarafından Azak denizindeki Berdyansk limanında bulunan Rus amfibi çıkarma gemileri (LST) hedef alındı. Saldırı sonrasında 2 gemiden yoğun dumanların yükselmeye başladığı görüntülendi. Ardından limanda bulunan 2 Ropucha sınıfı LST limandan ivedi bir şekilde ayrıldığı görüntülendi. Ayrılan gemilerden birinin 58 bordo numarasına sahip Teaser Ukinov olduğu diğerinin ise 142 bordo numaralı Novocherkassk gemisi olduğu tespit edildi.

Vurulan gemilerin ise birinin Alligator (timsah) sınıfı LST diğerinin ise Ropucha sınıfı LST olduğu siluyetlerinden tespit edildi. Analistlere göre görüntüler dikkatli incelendiği zaman vurulan Alligator sınıfı LST’nin BDK-69 Orsk olduğu tahmin ediliyor. Ukrayna Deniz Kuvvetleri de yayımladığı bildiride vurulan geminin Orsk olduğu belirtildi. Birkaç gün önce aynı limanda bir Alligator sınıfı LST’nin Berdyansk limanına zırhlı Rus araçlarını indirdiği görüntüler yayınlanmıştı.

Rusya’nın 8-9 Şubat’ta Kuzey ve Baltık denizinden getirerek Karadeniz filosuna kattığı LST gemileriyle birlikte Karadeniz’de LST gemisi sayısı  7 den 13’e yükselmişti. Bunlardan 9 tanesi Ropucha sınıfı LST,  3’ü Alligator sınıfı ve 1 tanesi de İvan Gren sınıfı LST.

Ukrayna-Rusya savaş

24 Şubat 2022 gece yarısı Rusça açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Ukrayna’nın Rusya için tehdit oluşturmadığını söyledi. Zelensky konuşmasında Putin ile telefon görüşmesi yapmak istediğini ancak sonuçsuz bir girişim olarak sonuçlandığını ifade ederek Rusya’nın 200 bin askerle Ukrayna sınırında konuşlandığını söyledi. Ukrayna ile Rusya’nın 200 bin km sınıra sahip olduğunun belirten Zelensky Ukrayna halkının ve Ukrayna hükümetinin barış istediğini ve bu yönde çabaladığını söyledi. Zelensky buna karşın Rusya’nın bölgedeki birliklere Ukrayna’ya doğru ilerleme emiri verdiğini de söyledi. Tam bu saatlerde ise Rusya, hava trafik kontrolü güvenlik nedeniyle Ukrayna ile sınır hattındaki hava sahasını kapattı.

24 Şubat günü sabah saatlerinde ise Rusya yüksek ateş gücü ile Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini hedef almaya başladı. Rus Ordusu, Ukrayna’nın askeri tesislerine füze saldırıları gerçekleştirmektedir. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, Rus Donanmasının çıkarma gemilerini vurdu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum