Nijerya Polis Gücü’ne SONGAR silahlı İHA teslimatı

Türkiye’ye savunma alanında özgün, yerli ve milli ürünler kazandıran Asisguard Nijerya’ya SONGAR Silahlı Drone teslimatını tamamladı.

Nijerya Polis Gücü’ne SONGAR silahlı döner kanatlı insansız hava aracı tedarikinde bir aşama daha kaydedildi. Nijerya Polis Gücü, Türkiye’den 6 adet silahlı ASISGUARD Songar insansız hava aracı satın alınıp teslim edildiğini bildirdi.

ASİSGUARD SONGAR silahlı döner kanatlı İHA sisteminin SAHA EXPO-2021 fuarında ihracatına yönelik bir Afrika ülkesi ile sözleşme imzalanmıştı. SONGAR silahlı drone sisteminin Nijerya’ya yakın zamanda teslimatını yapacaklarını açıklayan Barış Düzgün, bir Asya ülkesiyle de görüşmenin son aşamada olduğunu ve 15’ten fazla sistem siparişi için çalıştıklarını, başka ülkelerle birlikte SONGAR ihracatının 30 adetin üzerine çıkabileceğini bildirmişti.

Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, gelişme ile ilgili olarak, “2 ülkeye Songar’ı ihraç ettik. 3 farklı ülke ile ciddi görüşmelerimiz var, sözleşme imzalama aşamasına geldik.” açıklamasıyla yeni ihracatların da yakın olduğunu belirtmişti. Bahse konu ihracatlarda SONGAR faydalı yük olarak AR15 tabanlı 5.56mm makineli tüfek taşıyacak. Önümüzdeki süreçte farklı faydalı yüklere sahip SONGAR sistemlerinin de ihracatı söz konusu.

Askerî teknolojik sistem SONGAR, otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmiş 3 kilometre yarıçaplı bir menzil içinde görevi icra ediyor. Gerçek zamanlı görüntü aktarım sistemine sahip olan SONGAR; tekli veya çoklu drone sistemiyle, hedef bölgenin belirlenmesi, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonrası hasar tespiti gibi kritik birçok görevi yerine getiriyor.

Kaynak: DefenceTürk

Nijerya Polis Gücü’ne SONGAR silahlı İHA teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum