Bayraktar KIZILELMA MİUS iniş takımları kapalı halde uçtu!

Bayraktar KIZILELMA MİUS yüksek hızlara çıkarak icra edilen Sistem Tanımlama Testi’nde ilk kez iniş takımlarını gövde içine alarak yüksek hızlarda yaptığı manevra testlerini başarıyla tamamladı.

Testleri devam eden Bayraktar KIZILELMA 18 Nisan’da Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde daha yüksek hızlarda ilk kez iniş takımları kapalı olarak gerçekleştirdiği sistem tanımlama ve manevra testlerini başarıyla tamamladı. KIZILELMA, alçak irtifada yüksek hızda geçişler yaptı.

Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen Bayraktar KIZILELMA’nın 2024 yılında seri üretimine geçilmesi ve 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor. Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar TB3 SİHA, 17-23 Nisan tarihlerinde İstanbul Sarayburnu Limanı’nda vatandaşların ziyaretine açılan TCG Anadolu Gemisi’nin uçuş güvertesinde sergilenmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava-yer görevleriyle beraber yapay zekâ kabiliyetiyle hava-hava muharebesi icra edecek. Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı düşük radar kesiti sayesinde sahip olacağı düşük görünürlük ile Türkiye için güç çarpanı olacak.Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak Bayraktar KIZILELMA, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenerek Mavi Vatan’ın korunmasında stratejik görevler yapacak.

Kaynak: DefenceTürk

Bayraktar KIZILELMA MİUS iniş takımları kapalı halde uçtu! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum