Elbit Systems 120. Hermes 900 İHA siparişini aldı

Elbit Systems’in Hermes 900 MALE sınıfı İHA’sı 120. siparişini aldı

İsrail merkezli Elbit Systems şirketi tarafınca üretilen Hermes 900 İHA, 120. siparişini aldı. Air Recognition’un aktardığı üzere, siparişin hangi ülke tarafından verildiği henüz belirtilmedi.

İsviçre’ye teslim edilen ilk Hermes 900 (ADS 15) İHA Görsel: Defense Brief

Elbit Systems Aerospace’in almış olduğu son sipariş üzerine açıklamalarda bulunan Elbit Systems Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Yoram Shmuely şu açıklamalarda bulundu:

“120. Hermes 900 İHA siparişi, tüm Elbit Systems ekibinin sıkı çalışmasının ve adanmışlığının bir kanıtı olan önemli bir kilometre taşıdır. Bu olağanüstü dönüm noktasına ulaştığımız için gurur duyuyoruz. En kaliteli ürünleri ve olağanüstü müşteri hizmetlerini sunmaya yönelik devam eden taahhüdümüz bizi bu başarıya götürdü ve tüm sadık ve destekleyici müşterilerimize ve son kullanıcılarımıza minnettarız.”

 Hermes 900 İHA

Hermes ailesinin hava araçları bugüne kadar Birleşik Krallık, İsviçre, Kanada, Brezilya, Şili, Meksika ve diğerleri dahil olmak üzere 20’den fazla müşteri tarafından seçilmiştir. Hermes 450 üzerinden geliştirilen Hermes 900, keşif gözetim ve haberleşme rollerini sağlamak için  tasarlanıp, gerektiğinde mühimmatlarla donatılabilmektedir.

Kullanıcıları, sınır koruması, polis, hava kuvvetleri, deniz kuvvetleri ve diğer ordu kurumlarıdır. Kullanıcı ülkeler ile birlikte 5 farklı kıtada aktif görevdedir. İHA, hem askeri hem de sivil sertifika standartlarını karşılamasını sağlayan gelişmiş sivil havacılık teknolojisi ile donatılmıştır.

Hermes 900, 350 kg’lık faydalı yük kapasitesiyle istihbarat, gözetleme, hedef tespiti ve keşif görevlerini icra edebilmektedir. Azami kalkış ağırlığı 1.1+ ton olup, Hermes 450’nin azami kalkış ağırlığının iki katıdır. 15 metre kanat açıklığına ve 8.3 metre gövde uzunluğuna sahip Hermes 900; 9100 m (30000 ft) irtifaya çıkabilmektedir ve faydalı yüke göre 36 saat havada kalabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Elbit Systems 120. Hermes 900 İHA siparişini aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum