Almanya ikinci Airbus A321LR uçağını teslim aldı

Almanya, askerî ve politik görevlerde kullanılabilecek çok kapsamlı ve uzun mesafe uçuş yeteneğine sahip uçakları bünyesine alıyor.

Lufthansa Technik, Almanya’ya ikinci Airbus A321LR uçağını teslim etti. Air Recognition’un aktardığı üzere Lufthansa Technik, ikinci uçağın teslimini; Hamburg’dan uluslararası Köln-Bonn havalimanına düzenlenen bir transfer uçuşu ve gerçekleştirilen küçük bir törenle tamamlamış oldu.

Aynı şirket, daha önce Almanya Hava Kuvvetleri’ne 2022 yılında düzenlenen ILA Berlin’de (Havacılıkta İnovasyon ve Liderlik Fuarı) düzenlenen törenle sipariş edilen ilk uçağı teslim etmişti. İlki “15+10” ve yeni teslim edilen “15+11”  uçağı olmak üzere bu uçaklar; kısa, orta ve uzun mesafeli uçuşlarda askerî personel ve diğer devlet personelleri için Alman Hava Kuvvetleri’ne de sunulacak.

Bu konfigürasyondaki iki uçağın her birinin ilgili kapasitesi 136 yolcudan oluşmaktadır. Bu kapsamda Lufthansa Technik’in Hamburg’daki üssünde düzenlenen küçük bir tören sırasında Bundeswehr personeli ve 5+11’i yoğun bir test ve kabul programına tabi tutan Alman Hava Kuvvetleri yetkilileri de yer aldı.

Görsel: Lufthansa Technik

Bu uçaklar aslında bir modernizasyon programı projesidir. Simple Flying’in belirttiği üzere Lufthansa Technik şirketi, siparişi verilen ilk Airbus A321LR uçağını 7 aylık bir modernizasyon programına almıştı. İkinci uçağın teslimat ile modernizasyon projesinin ilk etabı da tamamlanmış oldu. Ancak önümüzdeki yıl her iki A321LR, projenin ikinci aşamasında tıbbi tahliye görevleri için ikinci bir modernizasyon ve sertifikalandırılmak üzere Lufthansa Technik’e geri dönecek.

Bu ikinci işlem, uçağın operasyon yelpazesini, yaralı veya sağlık durumu iyi olmayan yolculara nitelikli hava taşımacılığı sunmak üzere genişletecek. Bu bağlamda, altı yoğun bakım hastasını veya on iki hafif veya orta derecede hasta/yaralı taşımak için üç farklı konfigürasyon mevcut olacak.

Görsel: Lufthansa Technik

Airbus A321LR, Airbus A320neo’nun bir varyantıdır. Neo’ya göre 321LR varyantı, arttırılmış yakıt kapasitesiyle daha uzun mesafeye uçuş gerçekleştirebilmektedir. Airbus’ın aktardığı üzere, A321LR; ek yakıt depolama alanı ve 206 adet yolcu kapasitesiyle yaklaşık 7408 km uçuş mesafesine sahiptir. CFM International’ın iki adet LEAP-1A motorunu kullanan uçak, yapısı itibariyle tek koridorlu olmasına rağmen transatlantik rotalar için idealdir.

Kaynak: DefenceTürk

Almanya ikinci Airbus A321LR uçağını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum