Mısır’dan CH-47F nakliye helikopteri tedariki

Mısır, elinde bulunan CH-47D nakliye helikopterini CH-47F ile değiştirmek için ABD merkezli Boeing şirketi ile anlaştı.

ABD merkezli Boeing firması, ABD Savunma Bakanlığı ile Mısır için üretilecek 12 adet CH-47F nakliye helikopteri için sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre Mısır’ın envanterinde bulunan 19 adet CH-47D helikopteri üst model CH-47F ile değiştirilecek. Sözleşmenin toplam maliyeti ise 426 milyon dolar.

Boeing Başkan Yardımcısı ve CH-47F Program Yöneticisi Ken Eland imzalanan sözleşmenin ardından, “F modeli helikopter, Mısır’ın Chinook yeteneklerini geliştirecek ve ağır kaldırma hedeflerine etkili bir şekilde ulaşmasına yardımcı olacak. Boeing’in Mısır Hava Kuvvetleri ile ortaklığı güçlü olmaya devam ediyor.” dedi.

CH-47F Chinook ağır nakliye helikopteri (Görsel: Aviation24)

Mısır’a yapılacak CH-47F nakliye helikopterlerin teslimatı 2026’da başlayacak. Toplamda 12 adet CH-47F helikopteri teslim edilecek. CH-47F’i Türkiye başta olmak üzere Avustralya, İran, Yunanistan, İtalya, Tayland gibi ülkeler kullanmaktadır.

 CH-47 Chinook ağır sınıf nakliye helikopteri

CH-47F, ABD Ordusu ve uluslararası savunma güçleri kullanımına uygun, gelişmiş bir çoklu görev helikopteridir. Bu helikopterde tam entegre, dijital kokpit idare sistemi, helikopterin performans ve taşıma özelliklerini tamamlayan gelişmiş yük taşıma kabiliyetleri mevcuttur. Helikopterin gövdesi yaklaşık 15.24 metre uzunluğundadır. Azami seyir hızı 315 km/sa’tir. İki adet 4733 beygir gücünde Lycoming T55-GA-714A turboşaft motoru kullanmaktadır. CH-47F Chinook helikopteri aynı anda 60 personel taşıyabilmektedir.

Helikopterin tandem rotor konfigürasyonu, CH-47’nin, genellikle diğer helikopterlerin uçmasına engel olan iklim, irtifa ve rüzgara bağlı koşullarda görev yapabilmesine olanak sağlayan üstün kullanım kalitesi sağlıyor. Chinook helikopterleri 15’den fazla uluslararası müşterinin silahlı kuvvetlerine hizmet vermiş ve dünya çapında ticari hizmet çalışmalarında görev almıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Mısır’dan CH-47F nakliye helikopteri tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum