Ukrayna, dost ateşi ile TB2 SİHA düşürdü

Ukrayna’nın başkenti Kyiv’de Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı, Ukrayna hava savunma bataryası tarafından dost ateşiyle akşam saatlerinde düşürüldü. Bu kapsamda düşen İHA’yı bazı yerel kaynaklar Rusların Korsar İHA’sına benzetse de TB2 ve Korsar İHA arasında pal sayısı farkı bulunmakta. Ukrayna’ya ihraç edilen TB2’ler üç palliyken, Rus Korsar İHA’lar 2 pallidir.

Ukrayna’ya Bayraktar TB2 SİHA teslimatı yapılmıştı

Ukrayna İstihbarat Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Türkiye, 2 adet daha Bayraktar TB2 SİHA’yı teslim etmişti. Bu kapsamda İHA’ların Baykar tarafından Ukrayna’ya yardım için ücretsiz teslim edildiği aktarılmıştı. Ukrayna İstihbarat Başkanlığı şu açılamayı yapmıştı,

“Bugün Ukrayna’nın büyük dost ve ortaklarından 2 adet daha Bayraktar TB2 insansız hava aracı teslim aldık. İşgalciye karşı savunmaya yardımcı olmak için onları ücretsiz olarak teslim ettiler. Baykar’a tavizsiz ve sürekli destekleri için son derece minnettarız.”

Ukrayna Büyükelçisi: “TB2’leri aktif olarak kullanıyoruz. Türkiye’nin Leopard konsorsiyumunda olmasını istiyoruz.”

Kırım Derneğinin düzenlediği “Kırım: İşgalde Dokuz Yıl” adlı konferansa katılan Ukrayna Büyükelçisi Vasly Bodnar, Defence Turk’ün sorularını yanıtlamıştı. Vasly Bodnar, TB2’lerin aktif olarak sahada kullanıldığını ve Türkiye’nin Leopard konsorsiyumundaki rolünü anlatmıştı.

TB2’lerin uçmadığı iddiası üzerine sorduğumuz soruda Vasly Bodnar, TB2’lerin savaşta aktif olarak kullanıldığını söylemişti. Ukrayna’nın Türkiye’den tedarik etmek istediği sistemler ile ilgili sorun yaşayıp yaşamadığı sorusuna ise Büyükelçi Bodnar “Türk yetkililer ile yakın ilişkiler sürdürüyoruz. Sorunları çok çabuk şekilde çözüyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Görsel: Kırım Derneği

Ukrayna’ya verilecek Leopard tankları için oluşturulan konsorsiyumda Türkiye’nin bayrağı yer almıştı. Bu konuda sorumuzu yanıtlayan Büyükelçi, şunları söylemişti, “Geçtiğimiz gün cumhurbaşkanları düzeyinde görüşmeler gerçekleşti. Biz Türkiye’nin de bu konsorsiyumda olmasını istiyoruz.” dedi. Türkiye’nin bu konsorsiyuma nasıl katılım sağlayacağı hakkında bir açıklama yapmadı.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, dost ateşi ile TB2 SİHA düşürdü Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum