Ukrayna 7 Rus savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı

24 Şubat 2022 gece yarısı Rusça açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Ukrayna’nın Rusya için tehdit oluşturmadığını söyledi. Zelensky konuşmasında Putin ile telefon görüşmesi yapmak istediğini ancak sonuçsuz bir girişim olarak sonuçlandığını ifade ederek Rusya’nın 200 bin askerle Ukrayna sınırında konuşlandığını söyledi. Ukrayna ile Rusya’nın 200 bin km sınıra sahip olduğunun belirten Zelensky Ukrayna halkının ve Ukrayna hükümetinin barış istediğini ve bu yönde çabaladığını söyledi. Zelensky buna karşın Rusya’nın bölgedeki birliklere Ukrayna’ya doğru ilerleme emiri verdiğini de söyledi. Tam bu saatlerde ise Rusya, hava trafik kontrolü güvenlik nedeniyle Ukrayna ile sınır hattındaki hava sahasını kapattı.

24 Şubat günü sabah saatlerinde ise Rusya yüksek ateş gücü ile Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini hedef almaya başladı. Rus Ordusu, Ukrayna’nın askeri tesislerine füze saldırıları gerçekleştirmektedir. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son olarak Ukrayna ordusu tarafından aktarıldığı üzere Ukrayna, Rus Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir uçağın daha Luhansk bölgesi üzerinde düşürüldüğünü açıkladı. Bu bağlamda Ukrayna hava savunma unsurları tarafından bugün düşürülen yedinci uçak olduğu belirtildi.

Romanya tarafındaki kaynakların aktardığı üzere Romanya hava sahasında uçan Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait Su-27 avcı uçağı sığınma talep etti. Rumen Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçaklarının, Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir Su-27 uçağını ülke hava sahasında önlediği ve Ukrayna uçağına Bacau Hava Üssüne acil iniş için refakat ettiği bildirildi.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna 7 Rus savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum