Ukrayna, 3 adet Ka-52 helikopterini düşürdüğünü açıkladı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, en az 3 adet Rus Ka-52 Hokum-B saldırı helikopterinin düşürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 15 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada en az 3 adet Rus Ka-52 Hokum-B saldırı helikopterinin düşürüldüğünü duyurdu. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi Facebook hesabı üzerinden yapılan açıklamada,

“15 Ağustos’ta Donetsk bölgesinde sabah saat 8:00 civarında, Hava Kuvvetlerimiz, Rus işgal kuvvetlerine ait bir Ka-52 helikopterini düşürdü.”

ifadeleri kullanıldı. Bu kapsamda Komutanlık, düşürülen helikopterin iki gün içinde Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından düşürülen üçüncü Rus Ka-52 helikopteri olduğunu iddia etti.

Ek olarak Ukrayna, düşürülen Rus helikopterine ait olduğu iddia edilen görüntüler de yayımladı. Ukrayna’daki Rus askeri teçhizat kayıplarını sayan Oryx blogundaki araştırmacılardan oluşan ekip, işgalin başladığı 24 Şubat’tan bu yana Rus Kuvvetlerinin en az 15 modern Ka-52 saldırı helikopterini kaybettiğini ifade etmekte.

 Ka-52 Taktik Keşif ve Taarruz Helikopteri

Ka-52 Taktik Keşif ve Taarruz Helikopterleri (NATO sınıflandırmasıyla Hokum-B) zırhlı hedefleri, birlikleri ve düşük hızlı hava hedeflerini imha etmek için tasarlandı. Helikopter, gece-gündüz ve her türlü hava koşulunda görev icra edebiliyor.

Ka-52 mürettebatı aynı kokpitte yan yana oturan iki personelden oluşuyor. 30 mm’lik burun topu ile donatılan Ka-52, silah yükü olarak güdümsüz ve hassas silah sistemlerini ayrıca güdümlü anti-tank füzesini de barındırıyor. Helikopter, her türlü hava koşulunda ( dağlarda, sıcak hava şartlarında ve kutup bölgesinde) görev yapabiliyor.

Ka-52M Atak Helikopterleri(Görsel: Russian Helicopters)Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus Mi-8 helikopterini vurdu

Ukrayna Ordusu tarafından yayınlanan videoda Ukrayna Ordusu’na ait Bayraktar TB-2 SİHA’ların Karadeniz’deki Yılan Adası’nda bulunan Rus Mi-8 Helikopterini yerde imha ettiği görülmekte. Bu bağlamda Ukrayna Ordusu, 7 Mayıs 2022 tarihinde ve öncesinde Yılan Adası’nda operasyonlar düzenleyerek çeşitli kara ve deniz unsurlarını imha etmekteydi. Yılan adasında yapılan operasyonlarda Bayraktar TB-2 SİHA’ların aktif bir şekilde kullanıldığı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından paylaşılan görüntülerde aktarılmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, 3 adet Ka-52 helikopterini düşürdüğünü açıkladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum