Jandarma Komutanlığı’na ASBOT KN-35 botu teslimatı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na ASBOT KN-35 botu teslim edildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na ASFAT tarafından üretilen ASBOT KN-35 botu teslimatı gerçekleştirildi. ASBOT KN-35 ASFAT A.Ş. tarafından Jandarma Genel Komutanlığına ait birimler için tasarlanıp inşa edilmektedir. Teslimat Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu. Paylaşımda: “Hayırlı Olsun. İzmir İl Jandarma Komutanlığı envanterine yeni kazandırılan emniyet ve asayiş botumuzla gücümüze güç katıyoruz.” ifadelerinde bulunuldu.

ASFAT A.Ş. ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde sadece 10 ayda yerli ve milli olarak tasarımı, prototip üretimi ve testleri tamamlanıp seri üretime alınan ASBOT KN-35 teslimatı 29 Ekim 2021’de başlamıştı.

ASBOT KN-35

ASBOT KN-35 botları ASFAT A.Ş. tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’na ait birimler için tasarlanıp geliştirildi. Yerli ve milli olarak tasarımı yapılan bot sınıfı 10 ayda prototip üretimi ve testleri tamamlanıp seri üretime alındı.

10 metre uzunluğunda, 3,2 metre genişliğe, 0,55 metre drafta sahip botun ağırlığı 5,200 kg’yi bulmakta. Botta malzeme olarak ise gelişmiş kompozit vinilester ve pvc core kullanıldı.

Çift stepli V tipi gövdeye sahip bot azami hızı 35 knot olarak belirtildi. 530 litre yakıt kapasitesine sahip botun menzili ise 120 nm’dir. Bot Türk Loydu sertifikalıdır.

 Jandarma için üretilen GÖKBEY Helikopterleri üretim hattında

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 10 Ağustos 2022 günü, Haber Global kanalında yayınlanan “Kayıt Altında Özel” programına konuk olmuştu. Program sunucusu Saynur Tezel’in savunma sanayiine yönelik sorularını cevaplayan Demir, GÖKBEY hakkında da açıklamalarda bulunmuştu.

Demir,

“GÖKBEY, savunma sanayinin gelmesinde istenilen nokta. ATAK helikopterlerimiz var, İtalyanlarla yaptığımız. O süreç bizi buraya getirdi. GÖKBEY söz verilen zamanda uçtu. Başka bir helikopter yapımcısı bize “siz çılgınsınız” dedi. Savunma Sanayiinde ivmeyi yakaladık. Gençlerimizle bunu ileriye taşıyacağız. Şimdi Jandarmaya teslim edilmek üzere üretilen 3 adet GÖKBEY Helikopteri üretim hattında.

Motor çalışmalarımız devam ediyor. İlk motorumuz ATAK ile aynı. Devletimizin diğer kurumlarından da talep var. Sivil alanlarda da kullanılabilecek bir helikopter. Farklı varyantlarıyla muharip olarak da kullanabileceğiz.”

ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Jandarma Komutanlığı’na ASBOT KN-35 botu teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum