Hindistan, ikinci S-400 hava savunma füze sistemini konuşlandıracak

Hindistan önümüzdeki bir kaç ay içerisinde ikinci S-400 hava savunma füze sistemini konuşlandırmayı planlıyor.

Times of India’nın haberine göre Hindistan, önümüzdeki 2-3 ay içinde ülkenin kuzeyindeki Çin sınırında Rus S-400 hava savunma füze sistemlerinin ikinci setini konuşlandıracak. Army Recognition tarafından aktarıldığı üzere önümüzdeki 2-3 ay içinde Çin’e karşı kuzey sınırları boyunca yeni bir S-400 seti konuşlandırıldığında Hindistan’ın düşman savaş uçaklarını, stratejik bombardıman uçaklarını, füzeleri ve insansız hava araçlarını uzun mesafelerde tespit etme ve imha etme kabiliyeti artacak

Bu kapsamda teslimatlar savaş gemileri ve uçaklarla gerçekleştiriliyor. İlk set 2021 yılının Aralık ayında Hindistan’a ulaşmıştı. İlk partinin Pakistan ve Çin’den gelen hava tehditlerini püskürtmek için kuzeydoğuda konuşlandırıldığı aktarılmıştı. 2022 yılının Nisan ayında ise Hindistan, sistemin simülatörlerini teslim almıştı. 5,43 milyar dolar değerinde olan S-400 hava savunma füze seti tedariki sözleşmesi Ekim 2018’de imzalanmıştı.

 Hindistan, CAATSA yaptırımlarından muaf tutuluyordu

Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylama kapsamında Hindistan, S-400 hava savunma tedariki sonrası uygulanması beklenen CAATSA yaptırımlarından muaf tutulacak. Bu bağlamda konuyla ilgili Temsilciler Meclisi’nde konuşma yapan Hint-Amerikan Kongre Üyesi Ro Khanna, ABD’nin stratejik çıkarları açısından ABD-Hindistan ortaklığından daha önemli bir ilişki olmadığını aktarmıştı.

CAATSA, Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ilhak etmesine ve 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasına yanıt olarak ABD yönetimine Rusya’dan büyük savunma donanımı satın alan ülkelere yaptırım uygulama yetkisi veren ağır yaptırımları bulunan bir ABD yasasıdır. Bu bağlamda Türkiye, S-400 tedarikinden sonra CAATSA yaptırımlarıyla karşı karşıya kalmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan, ikinci S-400 hava savunma füze sistemini konuşlandıracak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum