HÜRJET uçuşa bir adım daha yaklaştı

HÜRJET başarıyla motor çalıştırdı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET, uçuşa bir adım daha yaklaştı. Bu kapsamda HÜRJET’in motorunun başarıyla çalıştırıldığı açıklandı. HÜRJET’de General Electric üretimi F404 motoru kullanılmaktadır.

TUSAŞ Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil TUSAŞ tesislerinde basın mensuplarını ve araştırmacıları ağırlamıştı. Defence Turk’ün de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Kotil, General Electric F404 motorunun Ocak ayı içerisinde teslim edileceğini açıklamıştı

 

“HÜRJET’in uçuş kontrol bilgisayarını Malezya’da yapıyoruz”

TUSAŞ Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil TUSAŞ tesislerinde basın mensuplarını ve araştırmacıları ağırlamıştı. Defence Turk’ün de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Kotil, TUSAŞ’ın Malezya ve Pakistan’da çok fazla mühendis kaynağı kullandığını açıklamıştı. HÜRJET’in uçuş kontrol bilgisayarının Malezya’da yapıldığını aktaran Kotil, Malezya’da başlatılan ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen jet eğitim uçağı ihalesinde TUSAŞ’ın HÜRJET ile ihalede hala kaldığını belirtmişti.

 

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, A Haber’e açıklamalarda bulunmuştu. Kotil, HÜRJET’in çok iyi gittiğini ve yakında uçmaya hazırlandığını aktarmıştı. Ayrıca Kotil, proje kapsamında 2 adet uçabilir prototip uçak ile test faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 adet statik ve 1 adet yorulma test uçağı üretildiğini söylemişti.

 

HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı

HÜRJET, 1.2 Mach azami hız ve 45,000 ft azami irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak ve son teknoloji görev ve uçuş sistemlerini barındıracak. HÜRJET’in 2721 kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı modeli, ülkemizle birlikte dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerinde, hafif taarruz, yakın hava destek, sınır güvenliği, terörle mücadele gibi görevlerde kullanılmak üzere silahlandırılacak.

Projenin halen devam etmekte olan kavramsal tasarım aşamasında, yapılan pazar analizinin ışığında tek motor ve çift motor alternatifleri değerlendirilerek, motor sayısına karar verilecek ve buna uygun olarak kavramsal tasarım çalışmaları yürütülecek. Uzun temin süreli sistemlerle ilgili tedarikçilerle iletişime geçilerek sistem çözümleri oluşturulacak.

Kaynak: DefenceTürk

HÜRJET uçuşa bir adım daha yaklaştı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum