Türkiye ve Azerbaycan’dan ortak tatbikat

Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşması uyarınca Azerbaycan-Türkiye ortak tatbikatları yapılıyor

Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı farklı birimlere ait askeri personel, muharebe ve özel istihkam teçhizatları ile Bakü, Cebrayil, İmişli ve Astara bölgelerinde tatbikatlar yapılıyor.

Senaryoya uygun olarak Azerbaycan ordusunun kara kuvvetleri, hava kuvvetleri, özel kuvvetleri, istikham birlikleri ve topçu taburları ile Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin katılımıyla muhtelif savaş görevlerini yerine getiriyorlar.

Azerbaycan Mi-17 ve TSK T-129 Görsel: Azerbaycan Savunma Bakanlığı

Tatbikatlarda, modern muharebe yöntemlerinin kullanılması, askeri operasyonlarda topçu, havacılık ve diğer birlik türlerinin kullanılması, birlikte çalışabilirlik içinde faaliyetlerin düzenlenmesi, nehirler üzerinden geçmek için duba köprüler inşa edilmesi, paraşütçülerin hayali düşmanın derinliklerine indirilmesi gibi çeşitli görevler işleniyor.

Tatbikatların ana odak noktası, birliklerin birlikte çalışabilirliği sırasında muharebe koordinasyonunun sağlanması, kontrolün geliştirilmesi, deneyim paylaşımı ve askeri personelin profesyonelliğinin artırılmasıdır.

Azerbaycan T-90 Tankı Görsel: Azerbaycan Savunma Bakanlığı

Daha önce Türkiye ile Azerbaycan, 8 Nisan 2021 tarihinde başlayan Müşterek Harekat-Taktik tatbikatını gerçekleştirmişti. 8 Nisan’da başlayan müşterek harekat-taktik tatbikatlar sayesinde; Azerbaycan ve Türk Ordularının harekat birimlerinin müşterek çalışabilirliğinin geliştirmesi ve muharebe etkinliğini artırılması amaçlanmıştı. Ayrıca tatbikatın, harekat birlikleri arasındaki komuta ve kontrol becerilerinin yanı sıra inisiyatif gösterme kabiliyetlerini geliştirmesi hedeflenmişti.

8 Nisan’da başlayarak 9 Nisan’a kadar süren söz konusu tatbikat, Azerbaycan’da düzenlenmişti. Tatbikat, Azerbaycan Ordusunun farklı alanlarda bulunan silah eğitim sahalarında icra edilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye ve Azerbaycan’dan ortak tatbikat Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum