Kraliyet Hava Kuvvetleri, yeni E-7 Wedgetail Havadan Erken Uyarı uçaklarını tanıttı

Kraliyet Hava Kuvvetleri, Royal International Air Tattoo Fuarında yeni E-7 Wedgetail Havadan Erken Uyarı uçaklarını tanıttı.

Kraliyet Hava Kuvvetleri, RAF Fairford’da gerçekleşen Royal International Air Tattoo Fuarında yeni E-7 Wedgetail Havadan Erken Uyarı uçaklarının gelecekteki görünümünü açıkladı. Dikey stabilize yüzeyinde Arap hançeri rozeti bulunan 3 adet E-7 uçağı,  RAF Lossiemouth’da konuşlu bulunan 8.Filo tarafından kullanılacak.

Jambiya olarak bilinen hançer, birliğin Arabistan ile olan uzun süreli ilişkisini tanımlamakta. Bu bağlamda hançerin kılıf içerisinde olması filonun koruyucu görevlerini sembolize etmekte. Uçakların burnunda, Birleşik Krallığın ittifaka hava gözetleme, komuta ve kontrol, uzay savaş yönetimi ve iletişim sağlamaya devam etme kararlılığını yansıtan NATO Havadan Erken Uyarı ve Kontrol Gücü tarafından kullanılan kalkan yer almaktadır.

Wedgetail programının üst düzey sorumlusu Tuğamiral Hicks, “8.Filo ve NATO Havadan Erken Uyarı-Kontrol Gücü kalkanının Wedgetail Havadan Erken Uyarı uçaklarında hayata geçirildiğini görmek, NATO’ya olan bağlılığımızı yansıtıyor ve bu yeteneğin sağlanmasında önemli bir adımı işaret ediyor” dedi.

2019 yılı Mart ayından bu yana 1,98 milyar dolarlık bir sözleşme kapsamında satın alınan ve başlangıçta beş uçak gövdesini kapsayan ancak daha sonra üçe indirilen Wedgetail programı, E-3D Sentry uçaklarının yerini alacak.

E-7, mürettebata geniş bir sorumluluk alanında bulunan uçak ve gemilerin gerçek zamanlı bir resmini sağlamak için bilgi toplamak üzere Çok İşlevli Elektronik Tarama Radarı (MESA) ve yerleşik pasif sistemler kullanarak uzun menzilli hava gözetimi ve bir operasyon alanının kontrolünü sağlamaktan sorumlu olacak. Mürettebat bu bilgileri uçaklara ve yerdeki birliklere iletebilecek.

Boeing 737-700 serisi uçağı temel alan Wedgetail, Northrop Grumman Çok İşlevli Elektronik Tarama Radarı (MESA) ve hava / deniz hedeflerini aynı anda takip edebilen 10 adet görev mürettebat konsoluna sahiptir. Bu bağlamda uçak, uzun menzilli gözetleme radarı, ikincil radarı, taktik/stratejik ses ve veri iletişim sistemlerini bir araya getirmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Kraliyet Hava Kuvvetleri, yeni E-7 Wedgetail Havadan Erken Uyarı uçaklarını tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum