TOLUN güdümlü mühimmatından ihracat başarısı

ASELSAN, AKINCI’da kullanılması amacıyla yabancı bir müşteriyle TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi imzaladı.

ASELSAN, AKINCI TİHA’larda kullanılması amacıyla adı açıklanmayan yabancı bir müşteri ile ihracat sözleşmesi imzaladı. İmzalanan sözleşmenin toplam tutarı ise 35 milyon 580 bin dolar oldu. Yapılan bu satışla birlikte TOLUN güdümlü mühimmatı ilk ihracat başarısını yakalamış oldu.

Gelişmeyi ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu şekilde duyurdu:

“Geçtiğimiz ay imzaladığımız ilk LGK-83 ihracat sözleşmesinden sonra oyun değiştirici Güdümlü Mühimmatımız TOLUN ve Akıllı Salanımız SADAK-4T de AKINCI’larımızda kullanılmak üzere sözleşmeye bağlandı. İhracat odaklı büyüme vizyonuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Geçtiğimiz ay imzaladığımız ilk LGK-83 ihracat sözleşmesinden sonra oyun değiştirici Güdümlü Mühimmatımız TOLUN ve Akıllı Salanımız SADAK-4T de AKINCI’larımızda kullanılmak üzere sözleşmeye bağlandı.

 

Anadolu Kartalı 2023/2 eğitimi esnasında ASELSAN TOLUN minyatür bomba, SADAK4T akıllı çoklu taşıma salanı ile SOLOTÜRK’e ait F-16 savaş uçağı üzerinde görüntülenmişti. TOLUN’un F-16’dan ve AKINCI TİHA‘dan atışlı testleri icra edilmişti.

TOLUN güdümlü mühimmatı

Güdümlü mühimmat TOLUN, hava platformundan Çoklu Taşıma Salanı (SADAK-4T) aracılığı ile atılabilen, sert ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabilen tümleşik KKS/ANS (GPS/INS) güdümlü tam atım bir mühimmattır.

TOLUN, SADAK-4T ile uçağın bir istasyonunda 4 adet taşınabilmesi sayesinde tek sortide 8 farklı hedefe aynı anda saldırıya imkân verebilmektedir. Açılır kanatları ile 55 NM menzildeki hedeflere karşı etkin olup delici burun yapısı ile güçlendirilmiş betonu delerek betonla korunan hedefleri imha edebilme kapasitesine sahiptir. Hassas vuruş yeteneği ve düşük yanal hasar özelliği ile sivil yerleşim alanlarındaki stratejik düşman hedeflerine karşı etkin kullanılabilmektedir.

SOLO TÜRK üzerinde bulunan TOLUN güdümlü mühimmatı

Uçaktan bırakılmadan önce kapalı olan kanatlar, uçaktan bırakıldıktan bir süre sonra açılır ve en uzun menzil için gerekli aerodinamik kaldırma kuvvetini sağlar. Yapısal olarak güçlendirilmiş hedeflere ve sığınaklara karşı etkin olarak kullanılabilen TOLUN, 1 (bir) metre kalınlığında basınçlı betonu (5000 PSI dayanım gücüne sahip) delme ve sonrasında patlama özelliğine sahiptir.

Yüksek hassasiyette istenilen hedefi vurma özelliği ve düşük ikincil hasar özelliği ile şehir çatışmalarında ve sivil yerleşimin olduğu bölgelerde, stratejik hedeflerin imha edilmesinde etkin olarak kullanılabilir.

Kaynak: DefenceTürk

TOLUN güdümlü mühimmatından ihracat başarısı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum