Polonya’nın ilk F-35 savaş uçağının montajı başladı

Polonya için üretilecek olan ilk F-35A savaş uçağı, Georgia’daki F-35 orta kanat montaj hattında üretime girdi.

Polonya Hava Kuvvetleri için üretilecek olan ilk F-35A savaş uçağı, Georgia’daki F-35 orta kanat montaj hattında resmen üretime girdi. Bu dönüm noktası, Başbakan Mateusz Morawiecki’nin Lockheed Martin’in Polonya Silahlı Kuvvetlerini destekleme çabaları hakkında daha fazla bilgi almak üzere tesisi ziyaret etmesiyle vurgulandı.

İlk bileşen olan orta gövde kanat tertibatı (CWA) uçağın gövdesinin yaklaşık dörtte birini temsil eder. Bu kapsamda uçağın kanatları, ABD’nin Teksas eyâletinin kentlerinden biri olan Fort Worth’de Lockheed Martin tesisinde gerçekleştirilen son montaj sırasında CWA’ya takılır.

Polonya için ilk F-35’ler 2024’te Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek. Teslimatlar 2030’a kadar devam edecek. Polonya’nın ilk F-35’leri 2026’da Łask Hava Üssü’ne konuşlandırılacak.

Polonya, TR-3 kabiliyetleriyle donatılmış 32 adet F-35 teslim alacak. TR-3, artan bilgi işlem gücü, sensör kabiliyeti ve silah kapasitesi dahil olmak üzere F-35 için bugüne kadarki en önemli yetenek gelişimini temsil etmektedir.

Lockheed Martin teknolojileri, Polonya’nın dış tehditlere karşı savunmasını sağlarken ülkeyi güçlendirmeye de yardımcı olmaktadır. Binlerce yüksek vasıflı Polonyalıya istihdam sağlayan Lockheed Martin, Polonya’nın ulusal ekonomik büyümesini de desteklemektedir.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Lockheed Martin’in Georgia’daki Marietta montaj hattını gezdi. Ziyaret sırasında Başbakan, Polonya’nın ilk F-35’ini imzaladı. Mateusz Morawiecki resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Polonyalı pilotlar ilk F-35’lerini gelecek yıl teslim alacaklar! Polonyalı pilotlar NATO’nun seçkin pilotlarıdır ve bu en iyi savaş uçağıdır. Güvenliğimizi sağlayacaktır.”

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’nın ilk F-35 savaş uçağının montajı başladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum