Test uydusu Istanbul’da ilk veriler alındı!

Hello Space’in ilk test cep uydusu (Pocketqube) Istanbul, 13 Haziran 2023’te Kaliforniya’dan SpaceX ile uzaya fırlatılmıştı. Cep uydusu olarak tasarlanan Istanbul, 5cm x 5cm x 5cm’lik ölçüyle üretildi. Yazılım ve donanımı Türkiye’de geliştirilen Istanbul cep uydusunun Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde yer alan Hello Space yer istasyonundan takip edileceği ifade edilmişti.

Bu bağlamda uydudan ilk verilerin 21 Haziran’da alındığı şirketin sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Şirketin IoT hizmetleri için takım uydu ağı konseptinde bir yol izleyeceği biliniyor. Pocketqube serisi ile devam edeceği tahmin edilen projede kaç uydunun, hangi tarihlerde fırlatılacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

 

Hello Space

Düşük güçlü, uzun menzilli, geniş kapsama alanlı IoT ağları için küresel bir standart olan LoRaWAN ağının geliştirilmesinden sorumlu LoRa-Alliance’ın üyesi olan şirket, IoT veri hizmetini denizcilik, tarım, lojistik, enerji ve imalat sektörlerine yenilikçi bakışlar getirmek için kullanmayı planlıyor.

Pocketqube uyduları, 5cm x 5cm x 5cm boyutlarında, dar bant veri iletişimi yoluyla uzaydan dünya çapında kapsama alanı sağlayan, dünyada bilinen en küçük uydu standardıdır.

Kaynak: DefenceTürk

Test uydusu Istanbul’da ilk veriler alındı! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum