Rusya’dan İngiliz Storm Shadow seyir füzesinin düşürüldüğü iddiası

Rusya, İngiliz Storm Shadow seyir füzesinin düşürüldüğünü iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere tarafından Ukrayna’ya tedarik edilen Storm Shadow seyir füzesinin düşürüldüğüne ilişkin günlük raporunda ilk kez bir iddiada bulundu. Telegram üzerinden yapılan paylaşımda, hava savunma sistemlerinin gün boyunca 7 adet HARM anti-radyasyon füzesi, 1 adet Storm Shadow uzun menzilli seyir füzesi ve 10 adet HIMARS füzesini imha ettiği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Avam Kamarası’nda Başbakan Rishi Sunak tarafından Ukrayna’ya vaat edilen uzun menzilli Storm Shadow füzelerinin Ukrayna’ya teslim edildiğini belirtmişti. Rus yetkililer ve askeri uzmanlar, konuyla ilgili sert bir uyarıda bulunmuştu.

Storm Shadow seyir füzesi (Görsel: The Times of Israel)

EurAsian Times tarafından yapılan habere göre Rusya’daki bazı askeri uzmanlar, ülkenin hava savunma sistemleri İngiliz-Fransız füzesini önleyip düşürebileceklerini zaten göstermiş olduğundan, Storm Shadow’un Rusya için olağanüstü bir sorun teşkil etmeyeceğine dair güvence vermişlerdi.

 

Örneğin ünlü Rus askeri uzmanı ve Arsenal Otechestva dergisinin editörü Alexey Leonkov, Rus hava savunma sistemlerinin Suriye’de Storm Shadow füzelerini düşürme yeteneğini gösterdiğini belirtmekte. Leonkov, “Hava savunma sistemlerimiz onlarla ilk olarak 14 Nisan 2018’de Şam’a düzenlenen bir saldırı sırasında karşılaştı. O füzeler o zaman düşürüldü.” dedi.

Storm Shadow füzesi sığınakları, sağlamlaştırılmış altyapıyı ve diğer hareketli-sabit hedefleri yok edebilme kapasitesine sahiptir. Rusya Savunma Bakanlığı 13 Mayıs Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna uçaklarının İngiltere tarafından sağlanan Storm Shadow uzun menzilli seyir füzeleri ile Ukrayna’nın doğusundaki Rus kontrolündeki Luhansk kentindeki iki sanayi tesisini vurduğunu söylemişti. Reuters tarafından yapılan habere göre füzeler, Luhansk’ta polimer üreten bir fabrika ile et işleme fabrikasını vurmuştu.

Ukrayna’nın füze saldırısıyla yıkılan endüstriyel bina (Görsel: Reuters)

Kaynak: DefenceTürk

Rusya’dan İngiliz Storm Shadow seyir füzesinin düşürüldüğü iddiası Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum