Pakistan’dan AKINCI ve Bayraktar TB2 SİHA paylaşımı

Pakistan Hava Kuvvetleri tarafındanJ-10C savaş uçaklarının hizmete kabulüne ilişkin paylaşılan videoda Bayraktar TB2 S/İHA ve AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı yer aldı. Videoda aynı zamanda Block III konfigürasyonunun geliştirme faaliyetleri devam eden JF-17 Thunder ile Pakistan’a teslim edilecek partisi Şubat 2022’de görüntülenen J-10C savaş uçaklarına ek olarak HQ-9B Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi de yer aldı.

Haluk Bayraktar, 2 Mart 2022’de Twitter hesabı üzerinden yaptığı 2 adet 750 hp turboprop motora sahip AKINCI-B’nin ilk uçuşuna ilişkin paylaşımda “Bayraktar AKINCI TİHA için 2 ülke ile ihracat sözleşmesini tamamladık! Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamlayan 2×750=1500 HP’lik güce sahip AKINCI B’den sonra, 2×950=1900 HP’lik güce sahip AKINCI C’de yakında göklerde olacak.” İfadeleriyle AKINCI için 2 ülke ile ihracat sözleşmesinin imzalandığını duyurmuştu. Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından yapılan paylaşım, AKINCI TİHA için ihracat sözleşmesi imzalanan 2 ülkeden birinin Pakistan olabileceğini gösteriyor. Pakistan Hava Kuvvetleri’nin AKINCI TİHA ile birlikte uzun süredir ilgi gösterdiği Bayraktar TB2 SİHA sistemlerini de bünyesine katacağı değerlendiriliyor.

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı

Kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip olan ve çok sayıda mini akıllı mühimmat taşıyabilen AKINCI Taarruzi İHA (TİHA) ayrıca özgün yapay zeka sistemi sayesinde, daha akıllı ve çevresel koşulların daha da farkında olacak, kullanıcılarına ileri uçuş ve teşhis fonksiyonları sunacaktır.

 

Bayraktar TB2 gibi yine kendi sınıfında lider olmayı hedefleyen AKINCI, savaş uçaklarının yaptığı bazı görevleri de icra edecektir. Taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapacaktır. Savaş uçaklarının yükünü azaltacak olan Akıncı ile havadan bombardıman da icra edilebilecektir. Ülkemizde milli olarak geliştirilen hava-hava füzeleriyle donatılacak Akıncı İHA, hava-hava görevlerinde de kullanılabilecektir.

Kaynak: DefenceTürk

Pakistan’dan AKINCI ve Bayraktar TB2 SİHA paylaşımı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum