TCG Yzb. Güngör Durmuş lojistik destek gemisi ana üssüne ulaştı

Lojistik Destek Gemisi Projesi’nin ilk gemisi olan TCG YZB. Güngör Durmuş A-574 Milli Savunma Bakanlığ’ının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre ana limanı olan İzmir, Foça’ya geldi. Yapılan açıklamada, “Yeni inşa edilen lojistik destek gemimiz TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ, intikal ettiği ana üssü Leventler/Foça’da törenle karşılandı.” ifadelerine yer verildi.

Yine 11 Ağustos 2021 günü Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, YZB.Güngör Durmuş akaryakıt gemimiz, TCG Kemalreis fırkateynimiz ile Marmara Denizi’nde ilk defa kıçtan yüzdürmeli yakıt transferi gerçekleştirmişti.

Lojistik Destek Gemisi Projesi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları için inşa edilen iki adet Lojistik Destek Gemisinden ilki, YZB. Güngör Durmuş A-574, 08 Ekim 2016 tarihinde, ikinci gemi Üsteğmen Arif Ekmekçi A-575 ise 08 Temmuz 2017 tarihinde yapılan törenle denize indirilmişti

TCG YZB. Güngör Durmuş A-574Lojistik Destek Gemisi Projesi

Türk deniz kuvvetlerinin denizde ikmal kabiliyetlerini arttırmak amacıyla başlatılan proje ile iki ikmal gemisinin inşası planlanıyor. Bunlardan birincisi olan TCG YZB. Güngör Durmuş A-574 8 Aralık 2021 de yapılan törenle Deniz kuvvetlerine teslim edilmişti. Gemi 8 ay gibi kısa bir sürede inşa edildi. Projenin ikinci gemisi olan ÜTĞM. Arif Ekmekçi’nin A-575 ise 2024 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanmaktadır.

YZB. Güngör Durmuş kimdir?

Türk Deniz Kuvvetleri Sualtı Savunma Grup Komutanlığı’nda tim komutanı olarak görev yapan Deniz Yüzbaşı Güngör Durmuş, Temmuz 1998’de gerçekleştirilen bir tatbikat sırasında şehit olmuştur.

Kaynak: DefenceTürk

TCG Yzb. Güngör Durmuş lojistik destek gemisi ana üssüne ulaştı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum