ABD ordusundan MK22 keskin nişancı tüfeği tedariki

ABD Ordusu, Barett MRAD üzerinden geliştirilen MK22 Keskin Nişancı Tüfeği için 485 adet ek sipariş verdiğini duyurdu

ABD Ordusu, yakın zamanda Murfreesboro, Tennessee’deki Barrett Firearms Manufacturing Inc.’e verilen siparişin bugüne kadarki üçüncü sipariş olduğunu açıkladı. En son sipariş, Barrett’ın 2023 takvim yılının başlarından başlayarak yaklaşık 7 ay içinde teslimatların yapılmasının beklendiği 60 MK22 teslimatını gerektiriyor. Mart ve Eylül 2021’de hükümet tarafından daha önce iki sipariş verilmişti. Askerlere ilk MK22 teslimatı Şubat ayı başlarında Fort Bragg, Kuzey Carolina’da gerçekleşti. Barrett, ilk tüfeği 2021 başlarında USSOCOM’a teslim etti. ABD Ordusu Mart 2020’de Leupold Mark 5HD’in Mk-22 ile kullanılacak optik olarak seçildiğini duyurmuştu.

Barrett MRAD Görsel: Barrett

MK22’nin tasarımının dayandığı MRAD keskin nişancı tüfeği, artırılmış angajman aralığına sahip modüler bir yapıya sahip. Şirket, MRAD’ın modülerliği hakkında “Kesintisiz hassasiyet ve 1 MOA altı performansı ile MRAD, 7.62×51, .300 Norma Magnum ve .338 Norma Magnum kalibreleri arasında dönüşüme imkan tanımasıyla çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarına uyum sağlıyor” ifadelerini kullanıyor.

Mart 2021’de Barrett, ABD Ordusu’na yaklaşık 2800 adet MK22 tedarik etmek için 49.9 milyon dolarlık 5 yıllık bir sözleşme almıştı. MRAD ABD Ordusu dışında Yeni Zelanda Ordusu, İsrail Ordusu ile Polis Taktik Birimi Yamam, Norveç Ordusu ile Özel Kuvvetler Birimi FSK tarafından kullanılmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

ABD ordusundan MK22 keskin nişancı tüfeği tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum