Bayraktar TB2 ile hava-hava muharebesi denemeleri yapılıyor

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, A Haber’e verdiği röportajda KIZILELMA’da hedeflenen hava-hava muharebesi kabiliyetleri için Bayraktar TB2 üzerinde denemelerin yapıldığını açıkladı.

“Henüz hava-hava teknolojisine yönelik denenmiş bir şey yok ama biz bu teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz. Hatta bizim Bayraktar TB2 İHA’mızda bile hava-hava denemeleri yapılıyor şu anda. KIZILELMA’da elbette onun çok daha fazlası olacak. Artık Elektro-Optik sistemler de çok kullanılıyor hava-hava muharebesinde.”

Röportajın devamında Selçuk Bayraktar, KIZILELMA’nın yarı otonom şekilde hava-hava muharebeleri için kaçınma ve angajman manevraları yapacağının altını çizdi. Söz konusu testlerin hava-hava füzesi entegrasyonu dışında KIZILELMA’da hava-hava muharebelerinde icra edilecek manevraları yönetecek yapay zeka algoritmalarının da geliştirilmesini kapsayacağı değerlendirilebilir.

SAHA EXPO 2022’de Baykar Teknoloji ve ROKETSAN arasında Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA’ya SUNGUR hava savunma füzelerinin entegrasyonu üzerine sözleşme imzalanmıştı.

AKINCI ve TB2’ye SUNGUR füzelerinin entegrasyonu; taarruz helikopteri ve düşman S/İHA’ları gibi tehditlerin bertaraf edilmesinde düşük maliyetli hava devriyesi konseptinin oluşturulmasına önayak olabilir. Özellikle İsrail’in kamikaze İHA’lara karşı F-16’lardan Python-5 gibi yüksek maliyetli hava-hava füzelerini kullanması veya Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna’nın Rusya tarafından kullanılan kamikaze İHA’lara MiG-29 ile önleme yapması İHA gibi düşük maliyetli ancak şu an için yüksek maliyetlerle cevap verilen tehditlere karşı önlemede yeni yolların bulunması gerektiğine işaret etmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Bayraktar TB2 ile hava-hava muharebesi denemeleri yapılıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum