Tayvan’dan SkyGuardian İHA tedariki

Tayvan, ABD merkezli General Atomics Aeronautical Systems tarafından geliştirilen SkyGuardian İHA’dan 4 adet tedarik edecek.

Tayvan, ABD’den FMS (Yabancı Askeri Satışlar) kanalı aracılığıyla 4 adet SkyGuardian İHA siparişinde bulundu. Araçlar ABD Hava Kuvvetleri tarafından General Atomics Aeronautical Systems’den alınarak Tayvan’a satılacak. Sipariş 4 adet İHA, 2 yer kontrol istasyonu, yedek parça ve destek ekipmanlarını kapsıyor. İki taraf arasında imzalanan anlaşmanın toplam değeri ise yaklaşık 217.6 milyon dolar. Bu miktarın 107.4 milyon dolarının Tayvan’ın yabancı askeri satış fonlarından karşılanması planlanıyor. SkyGuardian İHA’ların 2025’e kadar Tayvan’a teslim edilmesi hedefleniyor.

Çin’in saldırgan politikalarına karşı silahlanmaya devam eden Tayvan, özellikle Güney Çin Denizi’nde Çin’in askeri faaliyetleri gözlemliyor. Tedarik edilen İHA’lar ile birlikte Tayvan, bölgede daha aktif bir biçimde istihbarat ve kontrol uçuşlarında bulunabilecek.

MQ-9B SkyguardianMQ-9B Skyguardian İHATayvan MQ-9B SeaGuardian İHA tedarikine karar vermişti

Tayvan, Eylül 2022’de General Atomics Aeronautical Systems’den MQ-9B SeaGuardian İHA tedarikine karar vermişti. Bu kapsamda Tayvan, 500 milyon dolar değerinde 4 adet MQ-9B SeaGuardian İHA tedarik etmek için ABD ile anlaşma imzalamıştı. Taiwannews tarafından yapılan habere göre Demokratik İlerleme Partisi Milletvekili Wang Ting-yu, 31 Ağustos Çarşamba günü yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki yoğun tartışmaların ardından, Savunma Bakanlığı’nın anlaşmayı imzaladığını duyurmuştu.

Tayvan hükümetinin resmi açıklamasına göre, Tayvan ile ABD arasında imzalanan sözleşme 24 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe girdi ve 2025 yılında teslimatların başlayacağını belirtilmekte. Ek olarak teslimatların 2029 yılında tamamlanacağı ve sözleşmenin gerekli bakım, eğitim ve yer kontrol istasyonu ekipmanlarını da kapsadığı aktarılmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Tayvan’dan SkyGuardian İHA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum