Yeni zırh çözümleri Atina’da sergilenecek

Modern ana muharebe tanklarından ve zırhlı muharebe araçlarından bazıları 9-11 Mayıs tarihleri ​​arasında Atina’da düzenlenecek olan DEFEA 2023 Uluslararası Savunma Fuarı’nda sergilenecek. Bu bağlamda tanklar ve diğer zırhlı muharebe araçları, Ukrayna savaşı sırasında yaygın kullanımları nedeniyle ilgi odağı haline geldi.

Birkaç ay önce Yunanistan’ın Leopard 2A4 ana muharebe tanklarını modernize etme planı, ülkenin Yüksek Askeri Konseyi ve Yunan Genelkurmayı’nın önerilerinin ardından Yunan Hükümeti’nin önüne gelmişti. European Security & Defence tarafından yapılan habere göre DEFEA ziyaretçileri, gelişmeler hakkında bilgi edinme ve Krauss-Maffei Wegmann tarafından geliştirilen Leopard 2A4 tankını yakından görme fırsatına sahip olacak.

Leopard2A4

Ek olarak DEFEA 2023’te yer alacak olan BAE Systems’in AAV7A1 amfibi zırhlı araçlarına Yunanistan’ın büyük ilgisi bulunmakta. Atina, Yunanistan’ın 32. Deniz Tugayı’nın ihtiyaçlarını karşılamak ve tugayın modası geçmiş araçlarını kısmen değiştirmek için bu türden 76 adet araç tedariki düşünüyor. Yunanistan’ın talebi ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Bu kapsamda ABD hükümeti ile müzakerelerin başlaması için bir Kabul Mektubu (LoA) bekleniyor.

Fuar kapsamına sergilenecek olan bir diğer araç ise Nexter’in Yunanistan’a özel olarak geliştirdiği Véhicule Blindé de Combat d’Infanterie (VBCI) ZMA olacak. 40 mm topla donanmış bir T40 taretine sahip olan araç, MBDA’dan bir Akeron-MP tanksavar lançeri ve 12.7 mm makineli tüfeğe sahip uzaktan kumandalı silah istasyonu ile donatılmıştır. VBCI, Yunanistan’a sunulmuş ve Nexter ve Hellenic Defence Systems, Yunan Ordusu’nun gereksinimlerine özel olarak uyarlanmış bir ZMA’nın geliştirilmesi için stratejik bir iş birliği anlaşması imzalamıştı.

Hoplite tekerlekli zırhlı araç da DEFEA’da 20 mm top ve güdümlü füze lançerleri ile donanmış bir varyantta sunulacak. Hoplite’nin üreticisi EODH, Yunan Ordusu ve Kıbrıs Ulusal Muhafızları tarafından işletilen Leonidas paletli zırhlı personel taşıyıcıları için bir prototip taret de sunacak.

Kaynak: DefenceTürk

Yeni zırh çözümleri Atina’da sergilenecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum