Silterra Malaysia’dan ASELSAN Ziyareti

Türkiye ile Malezya arasında savunma sanayii, sanayi ve teknoloji, sağlık, iletişim ve medya alanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub’un ortak basın toplantısı öncesinde yedi antlaşmaya imza atıldı. Bu antlaşmalar arasında yarı iletken alanında imzalanan mutabakat muhtırası da yer alıyor.

 

Malezya Başbakanı ve resmi heyetinin İstanbul’daki temasları esnasında iki ülke arasında ticari ilişkiler, ortak yatırımlar ve iş birliği fırsatlarına ilişkin Türk ve Malezyalı firmalar bir araya geldi. İsmail Sabri Yakub, yarı iletken alanında planlanan iş birliğine desteklerini bildirdi. Bu gelişmeler neticesinde Silterra Malaysia Yönetim Kurulu Başkanı Zainal Abidin bin Syed Mohamed Tahir, Kıdemli Direktör Dr. Mohd Azizi Chik ve TÜYAR Mikroelektronik A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Kızıl yürütülen iş birliği faaliyetleri çerçevesinde ASELSAN Macunköy tesisini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında heyete Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı  Taha Yücel ve Ar-Ge Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Elagöz eşlik etti. Heyete Hacim Kamoy binasında ASELSAN ürünleri hakkında da bilgi verildi. Silterra Malaysia, yarı iletkenler alanındaki çalışmalarıyla bilinmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Silterra Malaysia’dan ASELSAN Ziyareti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum