Hisar A+ ve Hisar O+ tatbikatta kullanıldı

HİSAR A+ ve HİSAR O+ Sistemleri, Kara Kuvvetleri Hava Savunma Komuta Kontrol Tatbikatına aktif katılım sağladı.

Yerli ve milli imkânlar ile geliştirilen ve 2021 yılı itibarıyla envantere giren HİSAR A+ (Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi) ve HİSAR O+ (Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi) Sistemleri yetenekleri ile göz doldurmaya devam ediyor.

Türkiye’nin katmanlı hava savunmasında önemli bir adım niteliğinde, HİSAR A+ ve HİSAR O+ hava savunma füze sistemleri tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmişti. HİSAR O+ hava savunma sistemi Aralık 2021’de envantere giriş öncesi son kabul atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha etmişti. HİSAR O+ sistemi bütün unsurlarıyla tam kapasite Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilerek göreve başlamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaya göre HİSAR A+ ve HİSAR O+ Sistemleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından organize edilen Kara Kuvvetleri Hava Savunma Komuta Kontrol Tatbikatına aktif katılım sağladı.

Hisar-A

Tatbikat kapsamında HİSAR A+ ve HİSAR O+ unsurları taktik kullanımda yeteneklerini bir kez daha ispatlayarak ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olduğunu gösterdi. Sistemler için seri üretim faaliyetleri ile birlikte yeni yetenekler üzerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 HİSAR A+

HİSAR A+ Projesinde Atış İdare Cihazı ile koordineli çalışan Füze Fırlatma Sistemleri ve füzelerin envantere girmesinden sonra, son olarak tek başına görev yapabilmek üzere gerekli tüm alt sistemleri üzerinde bulunduran Kundağı Motorlu Otonom Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sisteminin (Otonom HİSAR A+) de teslimatı gerçekleşmişti. Temmuz 2021 itibariyle HİSAR A+ Sisteminin tüm unsurları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmişti. Otonom HİSAR A+ zırhlı mekanize ve hareketli birliklerin hava savunma görevini icra edecek. Sistem, zorlu arazi şartlarında hareket etme, hızlı mevzi değiştirme, kısa reaksiyon süresi ve tek başına görev yapabilme kabiliyeti ile ön plana çıkıyor.

HİSAR O+

HİSAR-O+ sistemi standart olarak batarya seviyesinde 18 (3 atıcı araç), tabur seviyesinde 54 (9 atıcı aracı) önleme füzesi bulundurmaktadır. Savaş uçağı tespit ve takip mesafesi 40-60 km olan sistem >60 hedef takip edebilmektedir. Sistem IIR güdümlü füzeleriyle 25 km, RF güdümlü füzeleriyle tahminen 25-35 km bandında azami menzile sahiptir.

HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi, envantere giriş öncesi son kabul atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha etmeyi başarmıştı. HİSAR O+ böylece kabul faaliyetlerini tamamlamış ve bütün unsurlarıyla ve tam kapasite göreve hazır hale gelmişti. HİSAR hava savunma füze sistemlerinde ilk olarak HİSAR A+ teslim edilmişti. Test atışları süren uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER’in ise 2023’te kullanıma hazır hale gelmesi hedefleniyor.

Kaynak: DefenceTürk

Hisar A+ ve Hisar O+ tatbikatta kullanıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum