Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Bayraktar TB2 İHA teslimatı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 6 adet Bayraktar TB2 İHA teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Baykar üretimi olan 6 adet Bayraktar TB2 İHA teslim edildi. Gelişmeyi resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TB2 İHA’ların ilk kez Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine girdiğini duyurdu. Demir,

“Güvenlik güçlerimizi milli sistemlerle donatmaya devam ediyoruz. 6 adet Bayraktar TB2 İHA’mızı, 6 adet yerli CATS kamerayla Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teslim ettik. Böylece TB2’ler Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine de ilk kez girmiş oldu. Hayırlı olsun!”

ifadelerini kullandı.

SİHA’lara yeni nesil CATS yolda!

T.C Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, A Haber yayınında Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri anlatmıştı. ASELSAN tarafından geliştirilen CATS ile ilgili de açıklamalarda bulunan Demir, yeni nesil CATS’in bir kaç sene içerisinde kullanılacağını aktarmıştı. Demir,

“CATS’lerin yeni nesilleri yolda. Çalışmalar devam ediyor. Bir kaç sene içerisinde çok daha gelişmiş ürünler ortaya çıkacak. Yeni CATS’ler çok daha hafif, hassas, yüksek görüntü kalitesine sahip ve etkili olacak.”

ifadelerini kullanmıştı.

 ASELSAN CATS’in SİHA’lara entegrasyonu devam ediyor

ASELSAN tarafından geliştirilen CATS elektrooptik sisteminin SİHA’lara entegrasyonu devam ediyor. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda CATS elektrooptik sisteminin SİHA’lara entegrasyonunun devam ettiğini açıklamıştı. Demir,

“SİHA’larımızın keskin gözü CATS kameralarımızın üretimlerine ve SİHA’larımıza entegrasyonlarına devam ediyoruz. Son olarak güvenlik güçlerimize çok sayıda CATS teslimatı gerçekleştirdik.”

demişti.

CATS

ASELSAN tarafından geliştirilen CATS; İHA, helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı veya döner kanatlı hava platformları için yüksek performanslı bir elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemidir.

Kanada, Türkiye’nin 9 Ekim 2019 tarihinde Suriye’de terör koridorunun oluşmasını engellemek amacıyla başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı” nedeniyle uygulamaya koyduğu silah ambargosunu süresiz Nisan 2020’de süresiz uzattığını açıklamıştı. Haziran 2020’de çeşitli diplomatik girişimlerin ardından İHA’larda kullanılan elektro optik sistemlere yönelik ambargo kaldırılmıştı.

Ancak Bayraktar TB2’lerin Azerbaycan tarafından Ermenistan’a karşı işgal altındaki toprakların kurtarılması için kullanılmasının ardından Kanada yeniden ambargo kararı aldı. Kanadalı Wescam’in ANKA ve Bayraktar TB2’lerde kullanılan MX-15D sistemine ambargo uygulanmasının ardından yerli CATS kameralarının seri üretime geçeceği duyurulmuştu.

 

AKINCI TİHA’ya entegre edilen CATS | TEKNOFEST 2021

Kaynak: DefenceTürk

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Bayraktar TB2 İHA teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum