Thales Australia, ACAR piyade tüfeğini Ukrayna’ya teslim etti

Defence Technology Review’a göre, Avustralya Savunma Bakanlığı ile Thales işbirliği içinde, silah ve mühimmat paketinin bir parçası olarak Temmuz ayı başında Ukrayna’ya miktarı belirtilmeyen ACAR’lar sevk edildi.

Uluslararası bir savunma sanayi şirketi olan Thales Australia’nın bir parçası olan Lithgow Arms’ın, yerel olarak geliştirdiği ve ürettiği ACAR’ı Ukrayna’ya başarıyla tedarik ettiği geçtiğimiz hafta duyuruldu.

Defence Technology Review’a göre, Avustralya Savunma Bakanlığı ile işbirliği içinde, silah ve mühimmat paketinin bir parçası olarak Temmuz ayı başında Ukrayna’ya miktarı belirtilmeyen ACAR’lar sevk edildi.

Hem 5.56×45 mm hem de 7.62×51 mm kalibrelerde mevcut olan ACAR ailesi, gelecekteki potansiyel tedarik için etkinliklerini ve faydalarını değerlendirmek üzere Ukrayna kuvvetlerine tedarik edildi. Thales, teknolojik gücünü ve kabiliyetlerini sergilemek üzere ACAR’ı Eylül ayında İngiltere’de düzenlenecek olan DSEI savunma fuarında tanıtmaya hazırlanıyor. Bu arada, potansiyel uluslararası müşterilerle devam eden görüşmeler, küresel sahnede ACAR’a yönelik artan ilgiyi yansıtıyor.

ACAR’ın 5.56×45 ve 7.62×51 mühimmat kullanan konfigürasyonları

Thales, 2023’ün ilk yarısında ACAR tedarik zincirini iyileştirmeye odaklandı. Bu çaba, üst ve alt alıcıların dövülmesi konusunda üretim sürecini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda Thales, yurtdışı ofisleri aracılığıyla uluslararası iş genişlemesine aktif olarak katılmaktadır ve askeri, paramiliter ve kolluk kuvvetleri sektörlerinde ihracat fırsatlarını araştırmayı hedeflemektedir.

Bu yıl boyunca Thales, Wedgetail Industries ile işbirliği yaparak kitle üretim yapılabilen yüksek kaliteli bir Avustralya saldırı tüfeği geliştirmiştir. Ortaklık meyvesini vermiş durumda, çünkü ilk ACAR satışları yerel kolluk kuvvetlerine yapılmıştır. Thales, kısa vadede kolluk kuvvetlerinden daha fazla sipariş beklemektedir. Ayrıca ACAR silahları şu anda çeşitli Avustralya eyaleti ve federal kolluk kuvveti kuruluşlarıyla denemelerden geçmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Thales Australia, ACAR piyade tüfeğini Ukrayna’ya teslim etti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum