STM’den Deniz Kuvvetleri Komutanlığı platformlarına ATMACA dokunuşu!

SAHA MBA eğitimlerinde konuşma yapan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, sunumunda ROKETSAN tarafından geliştirilen ATMACA gemisavar füzenin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın belirlediği 11 platforma entegre edileceği bilgisine yer verdi. 23 Kasım 2022’de imzalanan sözleşme kapsamında entegrasyon faaliyetleri devam ediyor ve çalışmaların 2027’de tamamlanması planlanıyor.

ResimResim

Ada sınıfı korvetlerden atışı yapılan ATMACA aynı zamanda BARBAROS Yarı Ömür Modenrizasyonu kapsamında Barbaros sınıfı fırkateynlere entegre edilecek. Bunun yanında ATMACA’nın kara konuşlu kullanımına yönelik 8×8 araçtan test atışları yapılmıştı. Yüzey platformları haricinde denizaltılardan enkapsüle şekilde ve F-16’dan kullanılması için de çalışmalar devam ediyor.

Her türlü hava şartında kullanılabilen ATMACA, karşı tedbirlere dayanıklılığı; hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal yeteneklerini bünyesinde barındırıyor. Bunlarla birlikte ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde de sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor. Küresel Konumlama Sistemi (KKS), Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanarak hedefine doğru yol alan ATMACA, hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor.

Teknik Özellikler

Uzunluk4.300 – 5.200 mm
Ağırlık< 750 kg
Menzil> 220 km
GüdümAtaletsel Navigasyon Sistemi + Küresel Konumlama Sistemi + Barometrik Altimetre + Radar Altimetre
VeribağıHedef Güncelleme, Yeniden Saldırı, Görev İptal Yeteneği
Harp Başlığı TipiYüksek Patlayıcılı Penetrasyon Etkili
Harp Başlığı Ağırlığı220 kg
Arayıcı BaşlıkAktif RF

Kaynak: DefenceTürk

STM’den Deniz Kuvvetleri Komutanlığı platformlarına ATMACA dokunuşu! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum