Rusya’dan Türk Akım ve Mavi Akım’ı koruyan gemilere saldırı iddiası

TASS tarafından yapılan habere göre Kiev, Karadeniz doğalgaz boru hatlarını koruyan Rus gemilerine saldırı girişiminde başarısız oldu.

Rusya merkezli TASS tarafından yapılan habere göre Kiev, Karadeniz doğalgaz boru hatlarını koruyan Rus gemilerine saldırı girişiminde başarısız oldu. Bu bağlamda Rusya Savunma Bakanlığı, Sivastopol’un 300 km güneydoğusunda Ukrayna insansız deniz araçlarının imha edildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Ukrayna, Karadeniz’in güneydoğusundaki Türk Akımı ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarını korumakla görevli Karadeniz Filosu’na ait Priazovye gemisine insansız deniz araçlarıyla başarısız bir saldırı girişiminde bulundu. Konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Moskova saatiyle 13.30 sularında Ukrayna silahlı birlikleri, Karadeniz’in güneydoğu kesiminde Türk Akımı ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarının güzergahları boyunca durumu izleme ve güvenliği sağlama görevini yerine getiren Karadeniz Filosu’na ait Priazovye gemisine 6 adet insansız deniz aracıyla başarısız bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Tüm İDA’lar Sivastopol’un 300 km güneydoğusunda Rus donanma gemisinin standart silahlarıyla imha edildi.” 

Bakanlık, Karadeniz Filosu’nun Priazovye gemisinin Ukrayna’nın saldırı girişiminin ardından verilen görevleri yerine getirmeye devam ettiğini ve herhangi bir kayıp bulunmadığını aktardı. Ek olarak Bakanlık, ABD’ye ait bir RQ-4B Global Hawk İHA’nın Ukrayna’nın saldırı girişimi sırasında, daha önceki diğer vakalarda olduğu gibi Karadeniz’in orta kesimi üzerindeki hava sahasında keşif yaptığını iddia etti.

Daha önce de Rusya, Ukrayna’nın 24 Mayıs’ta Türkiye’nin münhasır ekonomik bölgesindeki Türk Akımı ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarının güvenliğini sağlayan Karadeniz Filosu’na ait Ivan Khurs gemisini hedef alan üç insansız deniz aracıyla bir saldırı gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Rusya’ya göre Ukrayna’ya ait insansız deniz araçların tamamı Rus gemisinin standart silahlarıyla imha edilmişti. İstanbul Boğazı sularında Ukrayna’ya ait insansız deniz araçlarının saldırısını püskürten Rus gözetleme gemisi personeline muharip devlet ödülü verilmesi tavsiye edilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Rusya’dan Türk Akım ve Mavi Akım’ı koruyan gemilere saldırı iddiası Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum