Rusya, Baltık Denizindeki ABD muhriplerini yakından izliyor

Rus devlet ajansı Tass’ın haberine göre, Rus Baltık Filosu güçleri Baltık Denizine giren ABD muhripleri USS Donald Cook ve USS Forrest Sherman’ı yakından izliyor. USS Donald Cook (DDG-75), Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze muhribidir. Bu gemi, Bath Iron Works tersanesi tarafından inşa edilen sınıfının 14. gemisidir. Ayrıca Donald Cook, Arleigh Burke sınıfının 25. muhribidir. Geminin inşası 9 Temmuz 1996’da başlamıştır. Bu bağlamda gemi, 3 Mayıs 1997’de denize indirilmiş ve 4 Aralık 1998 tarihinde görevine başlamıştır.

USS Forrest Sherman (DDG-98), Birleşik Devletler Donanmasında Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri ve aynı ismi paylaşan 2. ABD Donanması gemisidir. ABD Donanması 8. Uçak gemisi Görev Grubunda (Carrier Strike Group 8) Squadron 28 (DESRON 28) filosunun bir parçasıdır. Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze muhripleri, Aegis Muharebe Yönetim Sistemi ve SPY-1D çok işlevli Pasif Elektronik Taramalı Dizi Radarı (PESA) etrafında inşa edilmiş gemilerdir.

153.9 ile 155.3 metre toplam uzunluğa, 8.230 ile 9.700 ton arasında değişen deplasmana ve 90’dan fazla füze içeren silah sistemleri ile Arleigh Burke sınıfı, güdümlü füze kruvazörü olarak sınıflandırılan önceki gemilerin çoğundan daha büyük ve daha ağır silah sistemleri ile donatılmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Rusya, Baltık Denizindeki ABD muhriplerini yakından izliyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum