Rheinmetall, ABD’ye hafif topçu sistemi üretecek

ABD, güncel muharebe koşullarına uygun, yeni nesil bir hafif topçu sistemi üretimi için Rheinmetall ile anlaşmaya vardı.

Rheinmetall, ABD Ordusu’nun hafif topçu sistemi projesinde üretim gerçekleştirmek için bir sözleşme imzaladı. Rheinmetall’in yan kuruluşu American Rheinmetall Munition, ABD Ulusal Savunma Stratejisini desteklemek için daha küçük ve hafif bir top sisteminin teslimatı için ABD Ordusu ile 2.5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Rheinmetall’ın aktardığı üzere bu proje, ABD Ordusu’nun güncel muharebe alanlarındaki topçu sistemlerinin hareketliliğini, manevra kabiliyetini ve öldürücülüğünü artıracak ve ordunun tüm obüs filosu için aradığı uzun menzilli atış performansı kabiliyetini sağlayacak.

ABD’nin yeni bir top sistemi arayışında olması ve Rhenimetall’in uygun görülmesinin ardından, DEVCOM AC (Muharebe Yeteneklerini Geliştirme Komutanlığı)’de görev yapmakta olan Albay Lance Green ABD Ordusu’nun bu projeye ihtiyacı olduğunun altını çizerken “Bu DEVCOM AC projesi, diğer birçok aktif bilim ve teknoloji çabasının yanı sıra, askerî personelimize, giderek daha karmaşık hale gelen bu ortamda belirgin bir avantaj sağlayabilir.” ifadelerine yer verdi.

PzH 2000, Alman Ordusu tarafından kullanılan tek konvansiyonel obüs.

Konuyla ilgili konuşan American Rheinmetall Munition CEO’su John Somich,

“ABD Ordusu için yeni nesil uzun menzilli hassas atış teknolojileri geliştirme ve özellikle oyunun kurallarını değiştiren; gelişmiş, hafif topçu teknolojilerinin prototipini oluşturma çabalarını destekleme fırsatına sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Rheinmetall; mühimmat ve obüsler dahil olmak üzere topçu teknolojileri üretiminde başarılı bir konumdadır ve bu çabada uzmanlığımızı ortaya koyacağız.

ifadelerini kullandı.

Army Recognition tarafından da aktarıldığı üzere American Rheinmetall Munition, Rheinmetall ve iştirakleri tarafından sunulan dünya standartlarında mühimmat ve silahlardan oluşan küresel bir portföyden yararlanarak şu anda ABD’de yenilikçi, yeni nesil silah ve mühimmatın ana tedarikçisi olarak rolünü genişletiyor. Şirket, uzun yıllar boyunca Amerikan Ordusu ve uluslararası müşterileri için üretim yapmaktadır. Bu yeni  topçu  sözleşmesi, Amerikan Rheinmetall Munition’ın, ABD Ordusu’na yeni nesil teknoloji sunma taahhüdünü göstermek için yeni bir fırsat olarak öne çıkıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Rheinmetall, ABD’ye hafif topçu sistemi üretecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum