Fas, PULS ÇNRA sistemi ile ilgileniyor

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri, İsrail menşeili PULS Çok Namlulu Roketatar Sistemi ile ilgileniyor

Fas Kraliyet Topçu Komutanı Tümgeneral Muhammed Benbouali başkanlığında bir heyet İsrail’e ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, ziyaret kapsamında Elbit Systems’in PULS Çoklu Roketatar Sistemi ile Combat NG C4I komuta ve kontrol sistemlerinin üretildiği tesislerde incelemelerde bulundu.

Fas ile İsrail arasında geçtiğimiz aylarda askeri işbirliği anlaşması imzalanmıştı. Bu kapsamda Fas, İsrail’in  geliştirdiği askeri ürünleri değerlendiriyor. Indodefensa haber sitesinin haberine göre, incelemelerde bulunan Fas heyetinin özellikle PULS çoklu roketatar sistemi ile ilgilendiğini belirtti. Henüz alım ile ilgili gerçekleşen resmi bir açıklama mevcut değil. Alımın gerçekleşmesi ihtimalinde Fas’ın Cezayir’e karşı askeri üstünlük kurması bekleniyor.

Elbit PULS ÇNRAFas, İsrail’den BİHA tedarik etmişti

Infodron tarafından yayımlanan bilgilere göre Fas, İsrail merkezli BlueBird tarafından üretilen WanderB ve ThunderB BİHA’dan 150 adet tedarik etti. Bu bağlamda Fas, daha fazla İsrail yapımı İHA tipi satın almayı hedefliyor. Bahse konu insansız hava araçlarının üretiminin bir kısmının Fas’ta gerçekleştirileceği aktarıldı.

WanderB, pist olmadan her yerde çalışabilmesi ve dikey olarak inip kalkabilmesi ile öne çıkıyor. Bu kapsamda İHA, elektrik motorları kullandığından düşük gürültü seviyesi ile karakterizedir. 50 kilometreye kadar olan mesafelerde iki buçuk saate kadar çalışabilen İHA, 13 kg maksimum kalkış ağırlığına sahip. Üç metre kanat açıklığına ve neredeyse 1.000 metreye kadar irtifaya ulaşabilecek bir yapıya sahip olan İHA, 32 ila 65 knot arası hızdaki rüzgarlarda çalışabilmektedir.

PULS ÇNRA

Otonom topçu roket sistemi, her tür gelişmiş roketin optimum yanıt vermeyle hassas ateşlenmesi için kapsamlı ve uygun maliyetli bir çözüm sunuyor. Standart topçuların aksine, PULS ile topçu birimlerini gerekli atış menziline göre hareket ettirmeye gerek yoktur. Çeşitli mühimmat türlerini aynı konumdan 300 km’ye kadar çeşitli menzillere ateşleyebilir.

PULS ÇNRA Görsel: Elbit Systems

Her pod belirli bir roket tipi için tasarlanmıştır. Menzile göre farklı roket tipleri geliştirilmiştir. 35 km’ye kadar menzile sahip Accular 122 mm, 40 km’ye kadar menzile sahip Accular 160 mm bu füzeler arasındadır.

Kaynak: DefenceTürk

Fas, PULS ÇNRA sistemi ile ilgileniyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum