Hindistan’a Heron İHA teslimatı

Hint ordusu, İsrail’den 2020’de satın alınan 4 adet yeni Heron TP insansız hava aracından ikisini teslim aldı.

News18’in edindiği bilgiye göre Hint ordusu, 2020 yılında İsrail’den Çin ile Fiili Kontrol Hattı (Line of Actual Control) boyunca konuşlandırmak üzere kendisine verilen acil durum yetkileri kapsamında satın alınan dört yeni Heron TP insansız hava aracından ikisini teslim aldı.

Savunma kaynaklarına göre, dört yeni Heron TP insansız hava araçlarından ilk ikisi Mart ayında teslim alınmıştı. Teslim alınan İHA’lar gözetleme ve keşif misyonları için Doğu Ladakh’ta konuşlandırılmıştı. Kaynaklar, diğer iki Heron TP’nin teslim edileceği zaman Kuzeydoğu’daki LAC boyunca konuşlandırılacağını ifade etmişti.

Ladakh, Hindistan tarafından bir ittifak bölgesi olarak yönetilen, daha geniş bir Kaşmir bölgesinin bir parçasını oluşturan ve 1947’den beri Hindistan, Pakistan ve Çin arasında tartışma konusu olan bir bölgedir.

News18 ilk olarak geçen yıl Eylül ayında Hindistan’ın dört adet Orta İrtifa Uzun Dayanıklılık (MALE) insansız hava aracı satın alma anlaşmasını tamamladığını bildirmişti.

Savunma kaynakları, üç servise ait tüm MALE insansız hava araçlarının daha uzun süreli gözetleme ve keşif görevleri için gelişmiş uydu iletişimi ve sensörlerle donatılmasının ve ayrıca Çita Projesi adı verilen yeni bir proje kapsamında hassas saldırılar için havadan karaya füzeler ve lazer güdümlü mühimmatlarla donatılmasının planlandığını söylemişti.

Hindistan ayrıca ABD’den her bir savunma servisi için 10 adet olmak üzere toplam 3 milyar dolara mal olacak 30 adet MQ-9B Yüksek İrtifa Uzun Dayanıklılık (HALE) silahlı insansız hava aracı satın almayı planlıyordu ancak bu konuda somut bir ilerleme kaydedilmedi.

Heron TP insansız hava aracı

Heron TP insansız hava aracı, stratejik görevler için çok yönlü, gelişmiş, MALE sınıfı (orta irtifa uzun menzil) insansız hava aracıdır. Otomatik taksi, kalkış ve iniş sistemleri (ATOL), genişletilmiş menzil için uydu iletişimi (SATCOM), tamamen yedekli aviyonik ve daha fazla özellikler ile donatılmıştır.

Heron TP insansız hava aracı, yerel ve uluslararası müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve istihbarat toplama, gözetleme, hedef edinme ve keşif, çeşitli yükleri kullanarak, yüksek güvenilirlik seviyesine sahip çeşitli stratejik görevleri yerine getirmek için çok amaçlı bir platform olarak tasarlanmıştır ve 14 m uzunluğa sahiptir, ayrıca yüksek kanat konsol monoplane tasarıma ve tamamen kompozit bir gövdeye sahiptir.

Birçok ülke tarafından kullanılan Heron, 2.7 ton faydalı yük taşıma kapasitesine sahiptir . Ayrıca, maksimum 1.000 km uçuş menzili ve 13.700 m (45.000 ft) maksimum irtifa ile 1.200 hp güç üreten Pratt & Whitney PT6A-67A turboprop motoruyla güçlendirilmiştir. Heron TP insansız hava aracı 36 saat havada kalabilmekte ve 207 km/sa maksimum seyir hızına ulaşabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan’a Heron İHA teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum