TCG ANADOLU Türk Deniz Kuvvetleri için hizmete hazır

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında savunma sanayii projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. İsmail Demir TCG ANADOLU’nun teslim edildiğini ve personel eğitimleri devam eden geminin hizmete hazır durumda olduğunu açıkladı.

 

TCG Anadolu’nun S/İHA kapasitesine değinen DEMİR şu ifadelerde bulundu:

“S/İHA kapasitesi yapacağınız konfigürasyona bağlı. Gemi mevcut konfigürasyonuyla 30 İHA taşıyabilmekte. Farklı tasarımlar çalışıldığında 70 hatta 100 adete kadar taşıyabilecek. İçinde havuz olursa sayı düşüyor olmazsa artıyor.”

 

TCG Anadolu’da 2 kattan ve pistten oluşan bir depolama alanı bulunuyor. Geminin giriş katı amfibi harekat için kullanılacak olan, tank, TTZA, ZAHA gibi çeşitli kara araçları ve bu araçları taşıyacak çıkarma botları için ayrılmıştır. Bir üst kat ise hava araçları için ayrılmış hangar kısmıdır. Bu 3 alan görev konseptine göre esnek bir şekilde kullanılabilir. Tüm katlara hava araçları da konulabilir, hangar kısmı ve giriş kata kara araçları da konulabilir ya da insani yardım kapsamında tüm bu katlara konteyner konulabilir. Bu anlamda gemi esnek bir kullanıma sahiptir. 

İsmail Demir aynı zamanda programda TB3 SİHA’nın bu yıl içerisinde ortaya çıkacağını açıkladı. Demir, “TB2 ‘ye göre üretimde yapılacak bazı değişiklikler var. Bu yıl içerisinde TB3 SİHA’yı göreceğiz. Entegrasyon ve uçuş testleri başlayacak.” ifadelerinde bulundu.

Bayraktar TB3 SİHA 2023’te TCG ANADOLU’ya konuşlandırılacak

24 TV canlı yayınına katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, geliştirme çalışmaları devam eden Bayraktar TB3 SİHA’nın 2023’te TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’ne konuşlandırılacağını açıklamıştı. TEI tarafından PD170 turbodizel motorları teslim edilen Bayraktar TB3 SİHA 22 Ocak 2023’te üretim hattında görüntülenmişti.

Kaynak: DefenceTürk

TCG ANADOLU Türk Deniz Kuvvetleri için hizmete hazır Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum