ABD Ordusu’na M2A4 Bradley ve M7A4 ZMA tedariki

BAE Systems, 70 adetten fazla M7A4 ve M2A4 ZMA’nın üretimini kapsayan yeni bir sözleşme imzaladı.

BAE Systems, Bradley A4’ün üretimi için değeri 190 milyon doların üzerinde olan ve 70 adetten fazla M7A4 ve M2A4 Zırhlı Muharebe Aracı’nın (ZMA) üretimini kapsayan yeni bir sözleşme imzaladı. Bu bağlamda BAE Systems Kara Aracı Üretim Müdürü Dan Furber, Bradley’in Zırhlı Tugay Muharebe Ekiplerinin yeteneklerinde çok önemli bir role sahip olduğunu belirtmekte.

ZMA’lar birlikleri savaş alanına naklederken, aynı zamanda düşman kuvvetlerine ve araçlarına karşı koymak için bastırıcı ateş desteği sağlamak gibi çift rollü bir göreve sahiptir. Ayrıca Furber, önümüzdeki yıllarda savaş alanındaki üstünlüğünü korumak için Bradley ZMA’nın modernize edilmesi gerekliliğini de vurgulamakta.

M2A2 Bradley Zırhlı Muharebe Aracı

ABD Ordusu, Bradley filosunun yerini American Rheinmetall ve General Dynamics Land Systems’in de yer aldığı XM30 Mekanize Piyade Muharebe Aracı programının kazananıyla değiştirmeden önce 2029 yılına kadar 700’den fazla M2A4 almayı planlıyor.

M7A4 Bradley ZMA

Bradley, düşman birliklerini ve zırhlı araçları bastırmak için koruma ateşi sağlarken, piyadeleri veya izcileri zırh korumalı taşımak için tasarlanmıştır. Çeşitli Bradley varyantları arasında M2 Bradley ZMA ve M3 Bradley Keşif ve ZMA bulunmaktadır. M2’de bir komutan, bir nişancı ve bir sürücüden oluşan 3 kişilik bir mürettebatın yanı sıra 6 tam donanımlı asker bulunabilmektedir. M3 esas olarak keşif görevlerini yürütmek amacıyla tasarlanmıştır ve 3 kişilik normal mürettebata ek olarak 2 adet keşif askeri taşıyabilmektedir ve BGM-71 TOW füzeleri için alana sahiptir.

M2/M3’ün birincil silahı, dakikada 100 veya 300 mermi ateşleyebilen, 3.000 m’ye (yaklaşık iki mil) kadar isabetli 25 mm’lik topudur. ZMA 2 adet TOW füzesi taşıma kabiliyetine sahiptir. Çoğu tankı maksimum 4.000 metre (13.000 ft) menzile kadar vurma kapasitesine sahip olan füzeler, yalnızca araç sabitken ateşlenebilmektedir.

M7A4 ZMA (Görsel: World Defence News )

Bradley, M1 Abrams ana muharebe tankına ayak uydurmanın ana tasarım hedeflerinden birine uygun olarak, açık arazide oldukça yeteneklidir. Bradley başlangıçta aracın etrafına bir yüzdürme perdesi yerleştirilerek 4,5 mil /saat (7,2  km/saat ) hızla “yüzmesine” olanak tanınacak şekilde tasarlandı.

Kaynak: DefenceTürk

ABD Ordusu’na M2A4 Bradley ve M7A4 ZMA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum