Portekiz, Rus korvetin geçişini yakından takip etti

Portekiz Donanması, kıyılarından geçiş yapan Rus Steregushchiy sınıfı korvet Mercury’nin hareketini yakından izledi.

Portekiz basının 20 Ağustos 2023’te yayımladığı bilgiye göre Portekiz Donanması, Portekiz kıyılarından geçiş yapan Rus Steregushchiy sınıfı korvet Mercury’nin hareketini yakından izledi. Navy Recognition tarafından yapılan habere göre Portekiz Donanması’na bağlı Viana do Castelo sınıfı devriye gemisi NRP ‘Figueira da Foz’ ve NRP ‘Dragão’nun Steregushchiy sınıfı Mercury’nin yolculuğunu denetlemekle görevlendirildiği bildirildi.

Viana do Castelo sınıfı devriye gemisi (Kaynak: FleetMon )Steregushchiy sınıfı

Steregushchiy sınıfı, (Project 20380), Rus Donanması için inşa edilen bir korvet sınıfıdır. Almaz Merkezi Deniz Tasarım Bürosu tarafından tasarlanan sonraki gemiler, Zaslon-Redut hava savunma sistemini içeren geliştirilmiş bir tasarıma (Project 20381) göre inşa edilmiştir. Geminin tam deplasmanı ve boyutları bir korvet için büyük olduğundan NATO tarafından firkateyn olarak adlandırılmıştır.

Standart deplasmanı 1.800 ton, tam yük deplasmanı ise 2.200 ton olan geminin uzunluğu 104.5 metre ve genişliği 13 metredir. Merkury’ ye güç veren dört Kolomna 16D49 dizel motor, geminin 27 knot’a (50 km/sa; 31 mil/sa) varan hızlara ulaşmasını sağlar. 14 knot hızla 3.800 deniz mili menzile sahip olan gemi, 90 kişilik mürettebatıyla 15 güne kadar operasyonlarını sürdürebilir.

Rus Steregushchiy sınıfı korvet Mercury

Sensörler ve işleme sistemleri açısından Merkury, 2 adet Furke hava arama radarı, daha sonraki modellerinde X ve S bantlarında çalışan çok amaçlı Zaslon radarını içerir. Yüzey araması için Granit Merkezi Bilim Enstitüsü Garpun-B/3Ts-25E/PLANK SHAVE radarını ve Monument hedefleme radarını kullanır.

Silahlanma söz konusu olduğunda gemi oldukça donanımlıdır. 100 mm A-190 Arsenal veya 130 mm A-192 deniz topuna sahiptir. Yakın savunma için, proje varyantına bağlı olarak Kashtan CIWS-M veya iki AK-630М CIWS’ye sahiptir. Gemi, 2×4 dikey fırlatıcılarından Kh-35 füzelerini fırlatabilir ve 12 adet Redut dikey atım hücresine sahiptir. Denizaltı savunma harbi ve torpidolara karşı savunma için Paket-NK sistemine uygun 2×4 330 mm torpido kovanları bulunmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Portekiz, Rus korvetin geçişini yakından takip etti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum