NETA’dan Füzelerden İHA’lara Yerli Haberleşme Çözümleri

Haberleşme çözümleri alanında savunma sanayiimizde kritik bir alana sahip olan NETA Teknoloji’nin güncel çalışmalarını şirketin Savunma Teknolojileri Projeler Müdürü Mehmet Akif Tulum Defence Turk’e aktardı. 

1987’yılından bugüne çalışmalarını sürdüren ve günümüzde haberleşme çözümleri alanında savunma sanayiimizdeki kritik bir alana sahip olan NETA Teknoloji’nin güncel çalışmalarını şirketin Savunma Teknolojileri Projeler Müdürü Mehmet Akif Tulum aktardı. SAHA EXPO 2022 fuarında Defence Turk’e yaptığı açıklamalarda SATCOM çalışmalarından ve firmanın mühimmatlarda da kullanılan antenlerinden bahsetti.

Yüksek hızlı mühimmatlarda kullanılan antenler hakkında açıklamalarda bulunan Tulum,

“ROKETSAN’a hem GPS hem telemetri hem de data link tarafında wrap around ve GPS antenleri sağlıyoruz. Şu anda seri üretim aşamasındayız. Bu ürünleri mühimmat tarafında 150 mm, 234 mm ve 300 mm çapında tedarik ediyoruz. ROKETSAN’a yaptığımız ürünlerden bazıları 600 derece sıcaklıkta operasyonel olarak çalışma yeteneğine sahip. Bu ürünler seramik bazlı radoma sahip. Bu sayede yüksek sıcaklıkta bile çalışabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

NETA’ya Bakan Varank’tan ödül

ASELSAN – KOSGEB iş birliği kapsamında Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon destek programı, ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’un katılımıyla gerçekleşti. Bir çok firma arasından ödüle layık görülen NETA’ya ödülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Genel Müdür Murat Şengiz’e takdim edildi. Tören SAHA EXPO 2022 kapsamında gerçekleştirildi.

Kaynak: DefenceTürk

NETA’dan Füzelerden İHA’lara Yerli Haberleşme Çözümleri Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum