Güney Afrika Donanması yeni gemisini teslim alıyor

Güney Afrika Donanması, Hollanda merkezli Damen tarafından yürütülen Çoklu Görev Kıyı Devriye Gemisi programının ilk gemisini teslim aldı.

Hollanda merkezli Damen’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Güney Afrika Donanması, sipariş ettiği Çoklu Görev Kıyı Devriye Gemisi (MMIPV) programının ilk gemisini teslim aldı. Bu bağlamda Güney Afrika Donanması, bu gemilerden toplamda üç adet almayı planlıyor. Tersanenin sosyal medya hesabında yapılan açıklamada: “O Güney Afrika için bir ilk ama kesinlikle son olmayacak. Geçen hafta, son teknoloji ürünü Çoklu Görev Kıyı Devriye Gemisi’nden (MMIPV) ilki Güney Afrika Donanması’na teslim edildi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “62m x 11m gemisi, kız kardeşleriyle birlikte korsanlık, yasadışı balıkçılık ve kaçakçılık operasyonlarına karşı koymaya odaklanacağı Güney Afrika’da faaliyet gösteren ilk Damen Sea Axe gemisidir. Bununla birlikte, kısa sürede konteynerli görev modüllerine uyum sağlama yeteneği ona gerçek bir çoklu görev yeteneği kazandırıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Damen’in Çok Görevli Kıyı Karakol Gemisi (MMIPV)

Program Güney Afrika’nın yerli firmalarının katılımı ile yerliliğin ve yurt içi katkı payının artırılması hedefleniyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada: “MMIPV projesinin kapsamında yüksek iş gücü oluşturulması ve Damen Tersanesi Cape Town’da (DSCT) 1.000’den fazla doğrudan ve dolaylı işi desteklemesi bekleniyor. Buna ek olarak Damen, yerel içeriği en üst düzeye çıkarmak için küçük işletmeleri beslemeye de odaklanıyor.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DefenceTürk

Güney Afrika Donanması yeni gemisini teslim alıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum