Etiyopya’nın Bayraktar TB2 SİHA’ları görüntülendi!

Etiyopya’da Baykar üretimi Bayraktar TB-2 İHA ile Çin yapımı Wingloong İHA görüntülendi.

Etiyopya Basın Ajansı, Etiyopya Ordusunun kullandığı Baykar üretimi Bayraktar TB-2 SİHA’ların ve Çin yapımı Wingloong İHA’ların fotoğraflarını paylaştı. Etiyopya Ordusu tarafından kullanılan İHA’lar, düzenlenen askeri geçit töreni kapsamında gösterildi. Etiyopya ordusu bu İHA’ları Tigraylara karşı kullanıyor.

Nijer’e Bayraktar TB2 teslimatı

Menadefense tarafından aktarıldığı üzere Nijer, sipariş verdiği Bayraktar TB2 SİHA’ların ilk partisini geçtiğimiz aylarda teslim almıştı. Bu bağlamda Nijer Hava Kuvvetleri’nin, SİHA’ları hava yoluyla teslim aldığı aktarılmıştı. SİHA’ların Niamey Havaalanı’na Ukrayna merkezli bir kargo şirketi tarafından İl-76 uçakları ile teslim edildiğini aktarmıştık. Nijer’den sonra Etiyopya da Bayraktar TB2’nin Afrikalı kullanıcıları arasına katıldı.

Bayraktar TB2 SİHA

Türkiye’nin milli SİHA sistemlerini üreten firması Baykar tarafından geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan milli SİHA Bayraktar TB2, 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine girdi. 2015’te silahlandırılan insansız hava aracı, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor.

Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor. Halen Türkiye, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan envanterinde bulunan 200+ Bayraktar TB2 SİHA görev yapmaya devam ediyor.

Haberleşme Menzil < 150 km Seyir Hızı 70-80 knots Maks. Hız 11o knots Operasyonel İrtifa 22,500 ft Maks. İrtifa 25,000 ft Uçuş Süresi < 24 saat Kanat Açıklığı 12 m Boy 6.5 m Kalkış ve İniş Pist  (Otomatik) Maks. Kalkış Ağırlığı 650 kg Faydalı Yük Taşıma Kapasitesi < 55 kg Yakıt Tipi Mogas Avgas İtki Tipi 100 Hp İçten Yanmalı Enjeksiyonlu Motor

Kaynak: DefenceTürk

Etiyopya’nın Bayraktar TB2 SİHA’ları görüntülendi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum