Polonya, MiG-29 savaş uçaklarını ABD’ye veriyor

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya kullanabileceği niteliklerde savaş uçakları sağlanması kapsamında Polonya Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan MiG-29 savaş uçaklarını herhangi bir para karşılığı ve gecikme olmaksızın ABD’nin Almanya’da bulunan Rammstein Hava Üssü’ne konuşlandırması kararının alındığını açıkladı. Polonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Polonya Cumhuriyeti makamları, tüm MIG-29 savaş uçaklarını derhal ve ücretsiz olarak Ramstein Hava Üssü’ne konuşlandırmaya ve Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti’nin emrine vermeye hazırdır.” ifadesine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise gönderilen MiG-29’ların yerine ABD tarafından uçak tedariki için hızlı bir şekilde şartların sağlanacağı, MiG-29 kullanan diğer NATO ülkelerinin de bu uygulamaya katılmasının istendiği belirtildi. Halihazırda F-16 kullanıcısı olan ve F-35A siparişi veren Polonya’nın gönderdiği MiG-29’ların yerinin hızlı bir şekilde doldurulması adına ABD’den ek F-16 talebinde bulunacağı değerlendirilebilir.

Ukrayna’ya ait MiG-29 savaş uçakları

Rammstein Hava Üssü’ne gönderilen savaş uçaklarının daha sonra güvenli bir şekilde Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor, bilindiği üzere Ukrayna Hava Kuvvetleri, MiG-29 savaş uçaklarını aktif olarak kullanmaktadır.

AFP haber ajansı tarafından aktarıldığı üzere Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borell, Rus işgaline karşı Ukrayna’ya savaş uçağı göndereceğini açıklamıştı. Borell, 27 Şubat 2022’deki basın toplantısında konu üzerine “(Ukrayna’ya) Mühimmat yanında savaş uçağı da sağlayacağız. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna’nın kullanabileceği nitelikte savaş uçaklarına ihtiyacı olduğunu söylemişti, bazı Avrupa ülkelerinde bu tür uçaklar mevcut” ifadelerinde bulunmuştu.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya, MiG-29 savaş uçaklarını ABD’ye veriyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum