KaleKalıp’tan Endonezya’ya KMR762 keskin nişancı tüfeği ihracatı

KaleKalıp mühendisleri tarafından geliştirilen ve üretilen KMR762 keskin nişancı tüfeği için Endonezya Özel Harekat Birimi ile sözleşme imzalandı.

Malezya’da 17’ncisi düzenlenen Defence Service Asia (DSA) fuarına yerli ve milli ürünleri ile katılan KaleKalıp, 7,62 mm yarı otomatik keskin nişancı tüfeği KMR762 Endonezya Özel Harekat Birimi ile sözleşme imzaladı. Sözleşme etkinliğine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Malezya Büyükelçisi Merve Safa Kavakçı katılım sağladı.

KMR762 bir yarı otomatik keskin nişancı tüfeği olduğundan yarı otomatik ve emniyet modu bulunmaktadır. 5,3 kg ağırlığa sahip olan KMR762 maksimum 1150 mm uzunluğa sahiptir. 20″ namluya sahip olması onun uzun menzillerde avantajlı duruma gelmesini sağlıyor. Silahta 20’lik ya da 10’luk şarjör kullanılabilir. Bu şarjörler şeffaf kompozitten üretilmiştir. Silahın etkili menzili 800 metredir. Silah AR-10 tasarımdır ve KCR762 baz alınarak üretilmiştir.

Kısa darbe gaz piston çalışma sistemine sahip olan KMR762, yarı otomatiktir. Dört kademeli ve yanak ayarlı dipçik ile STANAG 4694 pikatini rayın olması kullanıcıya rahatlık sağlıyor. Böylece her türlü optik, gece görüş ve termal dürbün takılabilir. Silahta namlu freni için ayarlanabilir gaz bloğu bulunmaktadır. MLOK el kundağına sahip silahta kullanıcı son kullanıcı istediği uzunluktaki kılavuz takarak istediği aksesuarları takabilir. Sadece el kundağının üst kısmında ray bulunmaktadır. Sağ, sol ve alt kısmına kılavuzlar ile ray eklenebilmektedir. El kundağı havacılık sınıfı Alüminyum 7075 kullanılarak üretilmiştir. Silah, sağ elini kullanan ve solak kullanıcılar için hem sağda hem de sol tarafta şarjör bırakma mandalı, mekanizma bırakma mandalı ve atış modu ayarlayıcı bulunmaktadır. Silah 100 metrede 0.3 MOA dağılım göstermektedir.

KaleKalıp bu silah için ayrıca iki farklı dipçik seçeneği sunmaktadır. Standart olarak olarak 4 kademeli, yanak ayarlı teleskopik dipçik sunmaktadır. Silahta katlanabilir nişangahlar kullanılmaktadır. Bu kullanıcının optik kullanırken görüşünü engellemez.

Kaynak: DefenceTürk

KaleKalıp’tan Endonezya’ya KMR762 keskin nişancı tüfeği ihracatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum