Polonya, 96 adet AH-64E taarruz helikopteri tedarik etmeyi planlıyor

Polonya, kara kuvvetleri için ABD’den 96 adet AH-64E Apache Guardian taarruz helikopteri tedarik etmek için talep gönderdi

Air Recognition tarafından aktarıldığı üzere Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, ABD’ye 96 adet AH-64E Apache taarruz helikopterinin satın alınmasıyla ilgili bir talep gönderildiğini duyurdu.

Boeing’in Polonya’ya, 2020’de ilk uçuşunu yapan Apache’nin en son sürümü olan AH-64Ev6’yı teklif ediyor. Yükseltmeler arasında bir lazer mesafe bulucu/gösterge sistemi ile modernize edilmiş bir TV sensörü ve bir lazer takip cihazı yer alıyor. İnsanlı-insansız işbirliği konusunda geliştirmelere de sahip AH-64E Apache, birden fazla İHA’yı C, D, L, ve Ku bandında bağlantı aracılığıyla kontrol veya koordine edebiliyor. 2020’de icra edilen bir testte AH-64E Apache’nin yardımcı pilotu, RQ-7 Block III Shadow İHA’nın kontrolünü alarak MQ-1C SİHA’dan atılan AGM-114 Hellfire tanksavar füzeyi güdümlemiştir.

AH-64E Apache (Görsel: ABD Ordusu)

Jarosław Ciślak’ın haberine göre, Polonya’nın Sovyet yıllarından kalan Mi-24, Mi-2 ve W-3PL helikopterlerinin acilen modern platformlarla değiştirilmesi gerekiyor. Tek bir helikopter filosunun 16 adet platformu içerdiği göz önüne alındığında 96 adet helikopterlerinin tedarik edilmesi 6 filolnun tam olarak donatılmasını mümkün kılacaktır.

Başlangıçta iki Mi-24 filosunun yerini alacak 32 adet taarruz helikopterinin tedarik edilmesi öngörülmekteydi. Jarosław Ciślak, tedarik programının genişletilmesine ilişkin tavsiyelerden 2017 Stratejik Savunma İncelemesinde bahsedildiğine değiniyor. FMS rotasını takip eden program kapsamında Apache Guardian tedarik etme kararı alındı. Mariusz Błaszczak’a göre Teknoloji Transferi de talebin içerisinde yer alıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya, 96 adet AH-64E taarruz helikopteri tedarik etmeyi planlıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum