Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nda AKSUNGUR SİHA’dan MAM-L atışı

T.C. Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden Mavi Vatan-2022 Tatbikatı kapsamında TUSAŞ AKSUNGUR SİHA’dan su üstü hedefe MAM-L atışı yapıldığını duyurdu.

Mavi Vatan 2022 Tatbikatı kapsamında; Deniz Kuvvetlerimizin envanterine yeni giren Millî İnsansız Hava Aracı AKSUNGUR’dan ilk defa Millî Akıllı Mühimmat (MAM-L) atışı yapıldı. Doğu Akdeniz’de su üstü hedefi kullanılarak gerçekleştirilen atışta hedef başarıyla vuruldu.#MSB

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 13, 2022

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından geliştirilen AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı 12 adet MAM-L ile Ağustos 2020’de uçuş gerçekleştirmişti ancak AKSUNGUR’un faydalı yük kapasitesi göz önüne alındığında daha fazla mühimmat alabilen çoklu salanlarla daha fazla sayıda MAM-L’nin taşınması mümkün. Ek olarak AKSUNGUR, geçtiğimiz dönemde ROKETSAN tarafından Mk-82 tipi genel maksat bombaları için geliştirilen TEBER-82 güdüm kiti ve TUBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KGK-SİHA-82 ile test atışı icra etmişti.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı, 24 Mart 2022’de Twitter hesabı üzerinden Deniz Kuvvetleri’ne 1 adet AKSUNGUR ve 2 adet ANKA SİHA teslim edildiğini duyurmuştu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Şubat 2022’de A Haber’de konuk olduğu Gündem Özel yayınında Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile özel görevlerde kullanılmak üzere toplamda 5 adet AKSUNGUR S/İHA’nın teslimatının yapıldığı bilgisini paylaşmıştı.

AKSUNGUR MALE sınıfı İHA Sistemi: gece/gündüz her türlü hava koşullarında istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevlerini gerçekleştirebilen; EO/IR, SAR ve Sinyal İstihbaratı (SIGINT) faydalı yüklerini ve çeşitli havadan yere mühimmat sistemlerini taşıyabilen Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İnsansız Hava Aracı sistemi olarak öne çıkıyor. AKSUNGUR, 40.000 feet irtifaya çıkabilen ve 40 saate kadar havada kalabilme özellikleriyle en zorlu operasyonların tamamlanabilmesine imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel motora sahip.

Kaynak: DefenceTürk

Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nda AKSUNGUR SİHA’dan MAM-L atışı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum