F-35B savaş uçağı ön iniş takımı üzerine düştü

ABD Deniz Piyadelerine bağlı “Yeşil Şovalyeler” VMFA-121 filosuna ait F-35B, acil iniş için Okinawa’daki Kadena Hava üssüne indi. Ardından uçak çekilirken ön iniş takımının üzerine düştü. Yaklaşık 1 ay önce ABD, Utah’ta bir F-35 savaş uçağı düşmüştü. Eğitim sırasında iniş yaparken uçak pistin kuzeyine düşmüştü.

İngiliz uçak gemisinde görev yapan F-35B uçağı Akdeniz’de düştü

İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nin iki uçak gemisinden biri olan HMS Queen Elizabeth uçak gemisi, Akdeniz’de görev yapmaktaydı. Bu kapsamda HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde görev yapan F-35’lerden birinin 18 Kasım 2021 sabahı gerçekleştirilen rutin uçuş operasyonları sırasında meydana gelen arıza sonrasında düştüğü pilotun ise fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan atladığı açıklanmıştı. Pilotun güvenli bir şekilde HMS Queen Elizabeth’e geri getirildiği ve olay hakkında soruşturulma başlatıldığı açıklanmıştı.

Britanya Donanmasına ait F-35B

Konuyla ilgili İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “HMS Queen Elizabeth’ten bir İngiliz F-35 savaş uçağı pilotu, bu sabah Akdeniz’deki rutin uçuş operasyonları sırasında kendini uçaktan fırlattı. Pilot güvenli bir şekilde gemiye geri döndü ve olaya ilişkin bir soruşturma başlatıldı. Bu nedenle şu anda daha fazla yorum yapmak uygun olmaz” ifadelerine yer verilmişti.

Bu İngiltere’nin düşen ilk F-35’i olmuştu. 2019 yılının Nisan ayında ise Japonya’ya ait bir F-35, tatbikat sırasında radardan kaybolmuş daha sonra uçağın düştüğü tespit edilmişti. Olayda pilotun uçaktan kendini tahliye etmediği ve kazayla birlikte öldüğü açıklanmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

F-35B savaş uçağı ön iniş takımı üzerine düştü Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum