PN MİLGEM projesinin gözden geçirme ve tersane toplantıları gerçekleştirildi

ASFAT A.Ş. yükleniciliğinde inşası devam PN MİLGEM projesi gemilerinin son durumu hakkında toplantı gerçekleştirildi.

ASFAT A.Ş. yükleniciliğinde İstanbul ve Karaçi’deki tersanelerde inşası devam PN MİLGEM projesinin gemilerinin son durumu hakkında ASFAT A.Ş.’nin İTK binasında toplantı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili olarak ASFAT Deniz Platformları Direktörü Emre Koray Gençsoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

PNMILGEM 4. Proje Gözden Geçirme ve Tersane – Tersane toplantıları 10-14 Ekim tarihleri arasında ASFAT İTK binasında başarıyla gerçekleştirildi. Her bir geminin geldiği aşama ve önümüzdeki 6 aylık süreçteki planlanan aktiviteler ile üretime hazırlanan Jinnah Sınıfı fırkateynin dizayn durumunun değerlendirildiği toplantılara; KS&EW tersanesi yöneticileri ve teknik ekipleri, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri, Türkiye ve Pakistan’da bulunan proje izleme ofis yetkilileri ve Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı temsilcileri katıldı.”

ifadelerinde bulundu.

PN MİLGEM Projesi

Türk Donanması için yerli ve mili imkanlarla tasarlanıp geliştirilen MİLGEM projesi meyvelerini verirken Pakistan da kendi donanması için bu gemilerden sipariş vermişti. Pakistan’ın sipariş verdiği gemilerde Pakistan Donanması’nın isterlerine göre gemi tasarımında değişiklikler yapılarak PN MİLGEM projesini ortaya çıkmıştır.

PN MİLGEM’lerde  2 adet 6’şar hücreli satıhtan Havaya Güdümlü Mermi Sistemi, 2 adet 3’er lançerli satıhtan satıha Güdümlü Mermi Sistemi, 76 mm Ana Batarya Top, Torpido Fırlatma Sistemi, Yakın Hava Savunma Sistemi, 2 adet 25 mm Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi (STOP), Karinaya Monteli Sonar, Torpido Karıştırma / Aldatma Sistemi (TKAS) gibi sistemlerinin kurulacağı açıklanmıştı.

PN MİLGEM projesi kapsamında üretilecek gemiler:

• PNS Babür

• PNS Khaibar

• PNS Badr

• PNS Tarıq

olacak.

Kaynak: DefenceTürk

PN MİLGEM projesinin gözden geçirme ve tersane toplantıları gerçekleştirildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum