İngiliz Typhoon savaş uçaklarına yeni radar ve silah sistemleri

Kraliyet Hava Kuvvetleri Typhoon savaş uçaklarında donatılacak yeni radar ve silah sistemleri için 2,35 milyar sterlinlik bir yatırım yaptı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne bağlı Typhoon savaş uçaklarında kullanılmak üzere yeni radar ve silah sistemlerine 2,35 milyar sterlinlik bir yatırım yaptığını duyurdu. Bu bağlamda yatırım, uçağın havada ve yerde birden fazla hedefi aynı anda algılamasını, tanımlamasını ve izlemesini sağlayan Avrupa Ortak Radar Sistemi (ECRS) Mk 2 radarının teslimatını da içeriyor.

Çalışma ayrıca, uçağın 2040 ve sonrasına kadar ortaya çıkan tehditlere karşı koymak için on yıl içinde ek yetenekler ve silahlar entegre edebilmesini de sağlayacak. Bu durum Typhoon’un yeni görev bilgisayarına, gelişmiş kokpit arayüzüne, gelişmiş navigasyona ve sinyal karıştırma teknolojisine sahip olmasıyla sağlanacak.

Mısır’dan Eurofighter Typhoon tedariki

AirPower tarafından aktarıldığı üzere Mısır, İtalya’dan 24 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik edecek. Bu tedarikin gerçekleşmesi halinde Mısır Hava Kuvvetleri, çok çeşitli bir envantere sahip olacak. Bu bağlamda Mısır, ABD üretimi F-16, Fransa üretimi Rafale ve Mirage ve Rus üretimi MiG-29 ve Su-35 uçaklarına sahip. Bu durum ise lojistik ve maliyet sorunlarını beraberinde getirmekte.

Kaynak: DefenceTürk

İngiliz Typhoon savaş uçaklarına yeni radar ve silah sistemleri Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum