TSK’ya ilk Hava Trafik Radarı teslim edildi!

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir; ASELSAN ve TÜBİTAK işbirliğinde geliştirilen Hava Trafik Radar Sistemi’nin (HTRS) ilk teslimatının Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yapıldığını duyurdu. Radarın üretimini ASELSAN ve alt yükleniciler üstlenirken yazılım geliştirme çalışmalarını TÜBİTAK üstlendi.

Türk savunma sanayii olarak askeri ve sivil alanda ürün geliştirmeye devam ediyoruz.@aselsan ve yerli alt yüklenicileri tarafından üretilen, yazılımını @Tubitak’ın geliştirdiği Hava Trafik Radar Sistemi’nin (HTRS) ilk teslimatını HvKK’ya gerçekleştirdik. Hayırlı olsun. 

 

CNN Türk Muhabiri Ahmet Melik Türkeş tarafından aktarıldığı üzere askeri ve sivil alanlarda kullanım için geliştirilen HTRS, 2024 yılı sonuna kadar 11 havaalanında hizmete girecek.

Türk savunma sanayii birçok farklı radar projesi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. F-16, AKINCI TİHA ve MMU için geliştirilen MURAD AESA radarı; İstif sınıfı fırkateynlerde kullanılacak CENK-S AESA 3B Arama Radarı ve SİPER uzun menzilli hava savunma sisteminde yer alacak EİRS AESA erken ihbar radarı gibi projeler bu alandaki önemli çalışmalar arasında yer almakta.

 

İTÜ SAVTEK tarafından gerçekleştirilen Savunma Teknolojileri Günleri 2021 etkinliğinde konuşan SSB Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Akyol, Türkiye’nin Radar Teknoloji Yol Haritası’nı açıklamıştı.

AESA radarlar için önemli bir teknoloji olarak anılan GaN çiplerinde yerli kabiliyetlerin kazanımını takiben yol haritasında Çoklu Sensör Füzyonu, Multistatik ve MIMO Radar Sistemleri, Bilişsel Radar Sistemleri ve Kuantum Radar Kabiliyet Kazanımı yer alıyor. SSB tarafından açıklanan Türk Savunma Sanayii 2022 Hedefleri’nde Kuantum Radar teknolojilerine yönelik Ar-Ge projesi 2022 yılında başlayacağı bilgisi yer almıştı.

Kaynak: DefenceTürk

TSK’ya ilk Hava Trafik Radarı teslim edildi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum